top of page

Știai că un hacker ar putea avea acces la banii și informațiile tale?



De la servicii bancare la cumpărături și streaming la rețelele sociale, oamenii petrec mai mult timp online decât oricând. Acest lucru înseamnă mai multe oportunități pentru hackeri de a efectua atacuri cibernetice. Ei fac adesea acest lucru țintind oameni și companii, folosind: escrocherii prin e-mail și site-uri web și malware (software care vă poate deteriora dispozitivul sau permite accesul unui hacker).


Dacă hackerii îți accesează dispozitivul sau conturile, aceștia pot avea acces la banii tăi, la informațiile personale sau la informațiile despre afacerea ta.


Cum îți poți îmbunătăți securitatea cibernetică ? Iată câteva recomandări:


Îmbunătățește securitatea parolelor:

  1. Alege parole puternice care combină cifre, litere și caractere speciale. Combinațiile mai lungi și mai variate sunt mult mai greu de ghicit chiar și utilizând un software. Nu utiliza parole pe care oricine le poate ghici, cum ar fi zilele de naștere, numele copilului sau soțului sau locul de naștere. Da, știu că este greu să-ți amintești toate aceste parole, dar alternativa te lasă deschis infractorilor.

  2. Nu folosi niciodată aceeași parolă pe mai multe platforme.

  3. Schimbă parola frecvent.

  4. Nu rămâne niciodată conectat la un dispozitiv după ce te îndepărtezi. Chiar dacă intenționezi să pleci doar câteva minute, acordă-ți timp pentru a te deconecta, cu excepția cazului în care lași dispozitivul într-o locație sigură, cum ar fi un birou blocat.

  5. Setează dispozitivele și site-urile web să expire după o scurtă perioadă de inactivitate.

  6. Nu lăsa pe cineva să te vadă introducând parola sau codul.

  7. Niciodată și nu vreau să spun niciodată, nu îți nota parolele pe bilețele sau foi volante.

De asemenea, ar trebui să protejezi și alte conturi, cum ar fi cel bancar și cele de conectare la social media.


Adăugă protecție suplimentară


După ce ai configurat parole puternice și separate pentru toate dispozitivele și serviciile tale, există și alte lucruri pe care le poți face pentru a reduce riscul de a fi piratat.

  • Activează autentificarea cu doi factori (2FA)

Autentificarea cu doi factori (2FA) ajută la împiedicarea hackerilor să intre în conturile tale, chiar dacă au parola.

Unele servicii bancare online folosesc autentificarea cu doi factori automat, solicitând mai multe informații pentru a-ți dovedi identitatea, cum ar fi un cod care este trimis pe telefon.

  • Actualizează dispozitivele

Software-ul, aplicațiile și sistemele de operare învechite conțin puncte slabe. Acest lucru le face mai ușor de piratat. Pe măsură ce infractorii devin mai pricepuți, dezvoltatorii găsesc modalități de a acoperi găurile care le-au permis accesul hackerilor la sisteme, lansând actualizări. Trebuie să instalezi imediat aceste actualizări pentru a-ți proteja sistemul.


Asigură-te că îți poți recupera rapid datele

Ar trebui să faci întotdeauna o copie de rezervă a datelor înainte de a-ți actualiza dispozitivul. Acest lucru se datorează faptului că uneori actualizările pot elimina sau modifica fișiere.


De asemenea, un atac cibernetic poate însemna că pierzi o parte sau chiar toate datele tale, cum ar fi imagini, documente sau informații financiare sau despre clienți. Efectuarea regulată de backup te va ajuta să revii la normal.


Sunt Oana Stancu, trainer și consultant la Restart-Camp și dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine si compania ta, nu pierde cursul gratuit pe care ți l-am pregătit Introducere în GDPR si SECURITATEA INFORMAȚIEI. Dă Like și Follow și ne revedem data viitoare!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri.



bottom of page