top of page

Respectarea dreptului la viață privată - partea a II-a


Este important să respectăm dreptul la viață privată al celor din jurul nostru.


Să nu uităm că ai noștri copii, indiferent de vârsta pe care o au, au dreptul la intimitate. Au dreptul la viață privată. Asta înseamnă că noi, ca părinți nu avem libertate totală asupra lor, astfel încăt să începem să postăm poze și video-uri încă de când se nasc și apoi pe tot parcursul copilăriei și adolescenței lor.


În momentul în care devin adulți și decid să aibă sau nu o prezență în mediul online s-ar putea să nu le placă expunerea și modul în care a fost realizată, să fie deranjați de aceste aspecte. Totodată, expunerea unui copil în mediul online poate genera și alte probleme, legate de securitatea acestuia.


Să încercăm să creăm un spațiu de intimitate pentru toți participanții atunci când organizăm petreceri. Să rugăm persoanele de față să nu facă poze și postări în mediul online fără acordul tuturor celor implicați.


Dacă suntem profesori, solicităm elevilor să nu realizeze fotografii în timpul orelor și, cu atât mai mult, să nu le posteze în mediul online. Dacă suntem lectori în cadrul unor conferințe unde se dezbat subiecte ce nu sunt adresate altor persoane, rugăm participanții să închidă camerele și microfoanele.


Este important să învățăm să spunem NU. Oamenii sunt persoane sociale care spun DA foarte ușor. Ni se pare anti social ca, atunci când suntem întrebați care este numele nostru să nu răspundem. Iar acest lucru se amplifică în mediul online și avem rețineri în a spune NU atunci când suntem întrebați dacă suntem de acord cu prelucrarea datelor noastre personale, chiar dacă sesizăm nereguli.


Sunt Oana Stancu, trainer și consultant la Restart Camp și dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine și compania ta, nu pierde cursul gratuit pe care ți l-am pregătit - Bazele GDPR și Securitatea Informației.


Profită de faptul că în această perioadă Modulul 1 este gratuit.

Vezi în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrie-te!

Avem locuri limitate!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri

bottom of page