top of page

Pentru ce tipuri de reclame pot să optez? - episodul 2 din 6


Trebuie să te gândești ce tip de acțiune vrei ca audiența să preia după ce a urmărit reclama ta.


Și avem așa:


• Postări promovate


De ce? Pentru a crea mai multă interacțiune cu aceasta (reacții, comentarii, distribuiri). De când algoritmul #Facebook a redus numărul de persoane la care ajunge postarea… am observat, mai ales la companiile mari, că orice postare făcută este ulterior promovată, #boost-uită ca să ajungă la mai mulți oameni.


E folositoare această funcție de boost pentru a aduce postarea în fața persoanelor care deja te cunosc și vor fi mai predispuse să interacționeze cu aceasta.

• Reclama pentru aprecieri


Ce-i aceasta? Cum îi spune și numele, faci reclama aceasta ca să crești numărul de #like-uri al paginii. Acest gen de reclamă am făcut-o și eu și am întâlnit-o mai des la companiile ce nu sunt foarte cunoscute în piață. Această reclamă este perfectă pentru orice #business, magazine de biciclete, business de cursuri, industria HoReCa, orice.


• Reclama cu link către #Website


Acest tip de reclamă este foarte folosit de toate companiile, de #influenceri, pentru că redirecționează lumea către website unde, evident, ai mai multe detalii despre tine, serviciile tale, produsele tale. Reclama arată ca o postare normală numai că are un buton ce invită audiența la #CallToAction: „Află mai multe!”, „Aplică acum!”, „Contactează-ne!”, „Cumpără acum!”.


La fel, acest gen de reclamă este perfect pentru orice business care are un website. De exemplu pentru clinici, scopul reclamei este să te programezi online la doctor. Pentru un restaurant, să citești meniul pe website sau să îți faci o rezervare online.


• Reclama video


De ce facem reclamă video? Pentru că videoclip-ul pornește automat și atrage atenția atunci când potențialul tău client e cu nasul în telefon pe feed. Atenție la tipul acesta de reclamă, nu are buton call-to-action. Eventual scrie tu în textul postării call-to-action.


• Reclama #Carusel


Este pentru atunci când ai o poveste de spus. Iar prin reclama carusel o poți spune în maxim 10 fotografii, care au propriul titlu și propriul buton call-to-action.


O mai poți folosi când ai mai multe produse: o poșetă de 10 culori diferite sau când ai meniu nou la restaurant cu 10 noi preparate. Poți să faci o reclamă și pui meniurile, fiecare pe rând, iar la descriere scrii ce conține.


• Reclama pentru #BrandAwareness local


Este o reclamă ce apare doar persoanelor care se află în zona sediului afacerii (distanța poate fi schimbată de tine atunci când creezi reclama). De exemplu, ai salon de manichiură / pedichiură și atunci îți faci reclamă pentru cartierul în care e salonul.


• Reclama pentru evenimente


Aceasta e pentru momentul în care creezi un eveniment pe Facebook, ai un call-to-action, un buton pentru cineva interesat de eveniment.


• Reclama pentru instalarea unei aplicații


Este potrivită pentru când ai o aplicație și o promovezi pe Facebook. Butonul de call-to-action va fi „Instalează aplicația!’’.


Este pentru atunci când ai restaurant și ți-ai creat aplicație, unde oamenii pot să își facă rezervare la tine sau pentru când ai supermarket și ți-ai făcut aplicație în care oamenii intră să-și facă cumpărăturile online.


Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul Bazele Social Media din seria #RestartCamp.


Profită de faptul că în această perioadă Modulul 1 este gratuit. Vezi în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrie-te! Avem locuri limitate!

______________________


Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri


bottom of page