top of page

Cum o sa iti dai seama cum arata postarile si in ce ordine sa le pui?



Dacă te întrebi cum o să îți dai seama de cum arată postările și în ce ordine să le pui, ai mai multe variante:


Varianta 1: intri în #Canva, îți faci un panou care arată ca Instagramul cu 9 poze și le tot muți între ele până ce îți place cum arată


Varianta 2: același lucru doar că în Excel


Varianta 3: bineînțeles că sunt variante profesionale pentru acest lucru, există aplicații: PREVIEW, Garny, 9square etc., de obicei sunt aplicații pentru care trebuie să plătești, dar care îți oferă și o parte de trial – de încercare gratuită pentru câteva zile sau pentru câteva grid-uri. Tot aici la cum arată profilul de Instagram/pagina, este important să vorbim și despre optimizarea profilului.


Instagram are 2 tipuri de cont: personal și de business. Dacă ai un business – evident faci un cont de business. Acest cont de business are câteva opțiuni extra față de un cont personal. Poți să ai un magazin de exemplu, metode de contact - telefon, email şi adresa – rapoarte, doar aici poți să găsiți rapoarte, adică date statistice despre traficul contului tău - afișări, reach - Instagram Ads - poți face foarte ușor reclame potrivite pentru Instagram


Dacă vrei să postezi și lucruri despre ce cadouri primești de ziua ta, ce mănânci și așa mai departe, postezi pe contul personal, iar despre business pe pagina de business. Pe profil de business poți pune așa:

1. Poza de profil – care este mică, nu poate fi mărită ca pe Facebook, ea rămâne mică – aici punem logo. Dacă e brand personal pune poză cu tine + logo. Dacă ai mai multe conturi de #SocialMedia, peste tot punem aceeași poză ca să ne recunoască lumea. M-a văzut pe Facebook și din greșeală m-a văzut și pe Instagram – Hei! E Claudia - îi dam follow și aici. Acest concept se numește #BrandConsistency (consistența brandului). Indiferent ce imagine alegi să puneți, neapărat să fie dimensionată corespunzător pentru Instagram. Dacă nu este, evident că o să arate neglijent și nu ne dorim asta.


2. Urmează partea de BIO – când citește cineva bio, își face o primă impresie despre afacerea ta/despre tine și, chiar de acolo, îl poți transforma din vizitator în urmăritor. Ce scriem în bio? E alegerea ta – poate să fie despre tine, interesele tale. Sau poate să fie despre clienții tăi – sunt multe companii care fac asta. Orice ai scrie acolo trebuie să ai date de contact, dar și call to action (#CTA), pentru că așa ajungem și la următorul lucru important din contul/pagina de Instagram: link-ul URL.


3. Link-ul URL nu e în bio, este sub bio la secțiunea URL – acolo punem link care duce către afacerea noastră, nu către melodia preferată care e în trending. Mie îmi place să pun un link de tracking – ca să măsor impactul link-ului pe care l-am pus pe Intagram - pe acest tip de link îl poți face prin Bitly. Ce face această aplicație? Efectiv îți face link-ul mai mic și tu poți să vezi detalii despre cine a accesat link-ul – femei/bărbați, din ce țară, de unde au intrat pe link. În bio nu punem hashtag-uri, deoarece ele nu sunt accesibile, nu poți să dai click pe ele.


Există mai multe instrumente prin care poți modifica fontul textului pe Instagram - prin LingoJam. Tot în acest sens există un site de unde poți lua diverse simboluri pentru a le atașa în bio - CoolSymbol. Dacă vrei să faci din descrierea profilului tău ceva memorabil, poți să folosești și emoji într-un mod creativ. Deci acesta e primul pas ca lumea să-ți dea follow – să ai profilul/pagina de Instagram aranjată.


Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

bottom of page