top of page

De ce să fii și tu prezent cu afacerea pe Instagram?


#SocialMedia nu mai înseamnă demult că poți posta pe rețelele sociale fără a avea o strategie în spate, sau o direcție bine stabilită dacă vrei să faci bani din asta.

Prezența în social media este un #MUSTHAVE în vremurile noastre. La nivel personal, a devenit cartea noastră de vizită virtuală. Am povestit foarte mult și despre faptul că social media a influențat modul în care ne căutam joburi, modul în care ne angajăm sau suntem recrutați. Iar dacă ești antreprenor, ai un business, cu atât mai mult trebuie să fii acolo unde este toată lumea.


În timp ce pe Facebook postăm text, imagini, video, link-uri, voturi sau postăm în grupuri, pe Instagram ne centrăm pe tot ce înseamnă vizual. Desigur, utilizăm Instagram pentru a posta poze/video din vacanță sau ca să ne promovăm afacerea.


Vreau să povestesc un pic de ce este important să fim prezenți în Social Media, în special pe Instagram.


În primul rând, poți ajunge la 5 milioane de români pe Instagram.


Al doilea motiv – poți posta pe #Feed (pe peretele tău) o poză simplă, poți posta mai multe poze tip #Carousel, poți posta în #Stories (povești), poți posta #Reels.


Hai să-ți dau și un exemplu. Dacă ai un brand care vinde poșete:


• Poza simplă: uite ce poșetă drăguță am de vânzare;


• Poza de tip carousel: poșeta de umăr se găsește în 3 culori;


• Stories: poze din culise – așa se confecționează poșeta de umăr;


• Reels: privește-mă cum asortez poșeta de umăr cu un costum roz.


Al 3-lea motiv – poți să-ți faci propriul filtru pe Instagram.


Filtrele de realitate augmentată (#AR) sunt efecte generate de computer concepute pentru a fi suprapuse imaginilor din viața reală. Aceste filtre funcționează cu camera voastră, adăugând un strat sau imagini în prim-plan sau fundalul imaginii.


Revenind la exemplul cu brandul de poșete, un filtru potrivit poate să includă chiar poșeta de umăr și oricine din Instagram îți poate folosi filtru. Interesant nu?


Instagram este despre #StoryTelling – cine nu iubește poveștile? Acestea ar trebui să se lege de valorile, misiunea și scopul brandului tău. Chiar #SethGodin spune că Marketingul nu mai este despre lucrurile pe care le faci, ci despre poveștile pe care le spui.


Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

bottom of page