top of page

Există instrumente pentru crearea de conținut text? Episodul 2



Vreau să îți povestesc puțin despre texte lungi și texte scurte în #SocialMedia.


Pe #Facebook, scrisul din postare ar trebui să conțină între 0 și 50, maxim 70 de caractere. Nu e puțin dacă la asta te gândești… Sunt date dintr-un studiu realizat de Jeff Bulas, iar astfel de postări primesc cu 86% mai mult engagement.


Pe #Instagram, scrisul din postare trebuie să fie de cel mult 130 caractere. Poți încerca și o variantă de a pune hashtag-urile în comentarii ca să eviți să apară butonul „vezi mai multe” / „see more”.


#Twitter nu e folosit prea mult în România, dar poate ești curios. Textul de pe Twitter ar trebui să conțină între 70 și 100 de caractere.


Ce nu am menționat? #LinkedIn! La postare pe acest canal sunt recomandate 140 de caractere și, ca mai devreme, să se evite acel buton de „vezi mai multe” pentru că nu apasă nimeni pe el să citească mai multe. Iar dacă vrei să scrii articole pe LinkedIn, sunt recomandate 40000 de caractere.


#YouTube – titlu trebuie să aibă 70, iar descrierea 5000 de caractere.


Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă #Like & #Follow paginilor noastre #RestartCamp.

bottom of page