top of page

Exista diferență între postări promovate (boost) și reclamă?



O postare promovată este o postare pe care ai făcut-o pe peretele tău (#wall-ul tău). Funcționează bine, ai 2 #like-uri și, pentru că are potențial, îi poți aloca un buget ca să o promovezi audienței dorite. E cea mai simplă modalitate de a face #reclama pe #Facebook.

Există o diferență între postările promovate și reclamele Facebook - postările promovate nu sunt create în Administrare Reclame și nu au aceleași funcții detaliate de personalizare.

Când promovezi o postare, când faci un #boost, o să apară pe #feed-ul audienței tale, pe perete, sub formă de reclamă. Foarte interesant este că poți să selectezi să ruleze această promovare și pe #Instagram.

Alegi poza și selectezi următoarele aspecte: audiența - vârstă, locație, bugetul - cât vrei să cheltui pe promovare, durata - câte zile vrei să ruleze promovarea.

Sau pur și simplu alegi o audiență pe care ți-o sugerează Facebook. Un exemplu de astfel de audiență: persoane care ți-au dat like la pagină și prietenii lor… De ce? Pentru că e mult mai probabil să cumpere de la tine dacă deja ți-au dat like la pagină.

Mai ai un exemplu de astfel de audiență, persoanele care se află în apropierea afacerii tale. De ce? Pentru că dacă ai salon de manichiură - pedichiură, în cartierul Pantelimon (București), nu o să-ți vină clienți din alt oraș. E puțin probabil să se întâmple asta.

Faci reclamele Facebook din instrumentul Administrare Reclame pentru că îți oferă soluții de personalizare mai avansate. Sunt disponibile multe obiective. Poți pune reclama și pe #Messenger și pe Instagram story, peste tot.

Poți să pui un anumit orar pentru când să ruleze reclama? Da! Reclama rulează 2 săptămâni, dar poți alege sâmbăta, să ruleze doar pentru o ora, la ora 5 și duminică, de la ora 20 la ora 23.

Și acum, că ți-am spus diferențele, să-ți spun și când să le folosești! Dacă îți dorești interacțiuni cu audiența pe pagina ta sau #BrandAwareness, promovarea unei postări este o decizie bună.

Dacă vrei să faci campanii avansate care au ca obiectiv descărcări de aplicație, cumpărarea unui produs și așa mai departe, cu siguranța reclama e o decizie bună.

Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul Bazele Social Media din seria #RestartCamp.


_____________________


Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri







Comentarios


bottom of page