top of page

Direcția în design


Ce faci dacă vrei ca oamenii să ajungă la o anumită destinație? Faci tot posibilul pentru a le arăta calea! Proiectarea unui website se face în același mod: utilizatorii au nevoie de sugestii vizuale pentru a le face mai ușoară interacțiunea și de a le permite să vadă conținutul mai repede și mai ușor.

Utilizând indicii pentru a arăta direcția, îmbunătățești comunicarea, utilizatorul înțelegând, fără efort, modul în care funcționează. Cele mai utilizate indicii direcționale sunt:

  • Săgețile: sunt cele mai utilizate semne pentru a arăta o direcție în mediul virtual deoarece toată lumea le înțelege.

  • Indicatorii: dacă vrei să personalizezi design-ul, poți folosi un indiciu vizual mai elegant, cu o formă mai complexă, indicatorii fiind o alternativă la săgeți.

  • Linia ochilor (direcția privirii): este un indiciu construit pe reacțiile naturale ale omului. Când oamenii văd că ochiul cuiva este concentrat asupra unui anumit punct sau obiect, ei au un impuls natural de curiozitate de a verifica ce este. De aceea, acest truc este adesea utilizat cu conținut vizual, cum ar fi fotografii sau ilustrații integrate în aspectul interfeței.

  • Invitațiile vizuale: iconițele sau ilustrațiile pot oferi utilizatorilor un indiciu că interacțiunea este posibilă (de exemplu, mouse-ul poate însemna că poți derula, mânuța informează că este posibil să glisezi etc).

Sunt Georgeta Zamfir, trainerul tău de la Restart Camp și dacă vrei să afli mai multe despre principiile de design UX&UI, te aștept la CURSUL GRATUIT Introducere în Design UX&UI (User Experience & User Interface) din seria #RestartCamp. ______________ Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

bottom of page