top of page

Tendințele vara aceasta în design grafic


Am ales această temă deoarece consider că este foarte important, atât pentru un #GraphicDesigner, cât și pentru oricine lucrează în zona aceasta, de visual sau de marketing, de ce nu, să se adapteze la trenduri. Astfel pentru trendurile din vara aceasta putem să luăm în considerare, desigur, clasicele: albastrul, culoarea ce ne duce cu gândul la mare sau galbenul, culoarea ce ne duce cu gândul la soare.


Culorile calde și saturate dau o stare de bine privitorului deoarece, noi, inconștient, observăm culorile calde ca pe un mesaj, ne duc cu gândul spre soare, liniște. Cele care sunt mai puțin colorate, mai puțin deschise și mai puțin saturate, ne duc cu gândul spre întuneric, spre noapte, poate chiar spre iarnă.


Bineînțeles, din acest motiv, pentru un efect cât mai plăcut, este foarte bine să alegem culorile calde în detrimentul culorilor reci, ţinând cont și de ce mesaj vrem să transmitem, bineînțeles.


Vara aceasta, putem să luăm exemplul festivalurilor în care se obișnuieşte folosirea culorilor reci. Un exemplu poate fi Untold, ce are predominant mov și albastru închis, iar acestea te duc cu gândul la noapte, chiar la răcoare, de ce nu.


Şi din acest motiv este foarte important să te gândești care vrei mai exact să fie experiența privitorului din punct de vedere al culorilor. Vrei să se ducă cu gândul la ceva din timpul zilei sau ceva din timpul nopții? Așa putem alege cel mai bine cum folosim un anumit element şi ce anume să transmită. Putem să folosim culorile calde pentru a exprima ideea aceea de apropiere în spațiu și culorile reci pentru a da impresia de adâncime. De aceea putem aminti, din nou, exemplul Untold; ei folosesc culori reci pe afișe, iar prin felul cum comunică ei vizual dau impresia aceea de adâncime, de mister, de magie, iar ei chiar au partea aceasta de magie, night and magic.


Sunt Iulia Stănculete, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

bottom of page