top of page

Cum astupi "găurile" pâlniei să ajungă mai mulți clienți la etapa de cumpărare - episodul 1 din 5


Astăzi voi vorbi despre analiza procesului de vânzare prin ”funneling”. Ce înseamnă #funneling-ul? Înseamnă că ne vom uita la călătoria clientului din momentul în care vede pentru prima dată produsul vostru și aude pentru prima dată de voi și până în momentul achiziției și chiar și după aceea. Și vom privi lucrurile aceastea ca pe o pâlnie.


Ideea de #pâlnie (conceptul de ”funnel” din #marketing și #vânzări) se referă la faptul că pe sus, unde e pâlnia largă, intră foarte mulți, dar la final, unde e pâlnia foarte îngustă, ajung foarte puțini să fie, nu-i așa, cumpărători. Și mie îmi place să spun că această pâlnie are găuri și că acești potențiali clienți ies prin aceste găuri înainte să ajungă la final și este datoria noastră, ca oameni de marketing, să umplem acele găuri sau să le micșorăm, ca să pierdem cât mai puțini clienți pe parcurs. Despre asta o să vorbim astăzi – despre cum să astupăm acele găuri.


În primul rând am dorit să aduc acest concept în fața voastră ca să vă gândiți și să analizați cum e călătoria celui care vă vede prima dată, până la final, astfel încât să puteți să conștienizați din ce în ce mai mult că ați putea să faceți lucruri pe parcurs. Fiecare pas pe care îl face potențialul client poate fi urmărit și poate fi analizat. Și poate fi îmbunătățită experiența celui care îl face astfel încât să alunece cât mai lin până la finalul pâlniei.


Sunt Alina Anghel, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

bottom of page