top of page

Brief-ul: alinierea in comunicare - episodul 2


Brief-ul mai conține întrebări despre ce cuvinte cheie trebuie folosite. Și aici nu vorbim de SEO, ci de cuvinte care definesc brandul sau cuvinte care nu trebuie niciodată să lipsească din comunicare.


Spre exemplu, dacă aveți 3 oameni care se ocupă de comunicarea voastră, ei ar trebui să aibă aceeași informație. Brief-ul folosește și pentru a alinia o echipă întreagă. O să vedeți, că nu o să știe întotdeauna clientul să îți spună tot și, prin urmare, va trebui să ai un brief foarte bine pus la punct, adică să fii foarte serios în aceste întrebări pe care le adresezi clientului.


În momentul în care un client este întrebat despre puncte forte și slabe, s-ar putea, cel mai probabil, să te roage pe tine să îi faci cercetare pentru ele. Aș mai spune că este nevoie să se știe sau să fie analizați și acei factori externi care pot influența comunicarea și orice înseamnă mesajele, fie că sunt vizuale, fie că sunt textuale.


Aș vrea să rămânem putin mai mult pe acest subiect, pentru că, după cum știți, un efect foarte puternic a fost cel al pandemiei. Și, dacă înainte în magazine auzeați mesaje cu discount la orez sau la alte produse, acum aveți mesaje legate de ”cum și cât de des se dezinfectează la noi” și cât de în siguranță ești acolo în magazin. Și acesta este doar un singur exemplu.


Mai există influențe de la manifestări ale ONG-urilor, care iau amploare din ce în ce mai tare, despre această campanie de reciclare a plasticului și de încetare a folosirii produselor din plastic, dacă se poate.


Toată lumea e concentrată pe asta. Lucru care schimbă, bineînțeles, mesajul și omul de marketing se pune la treabă să facă alte tipuri de mesaje, să folosească alte imagini, să folosească alte cuvinte și alte tipuri de exprimări.


Sunt Alina Anghel, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

Comments


bottom of page