top of page

Cum alegi bugetul pentru o reclamă?



Pentru a promova o #reclama ai așa: buget total și buget pe o zi.


Ce înseamnă că aloci un buget pe zi? Înseamnă că alegi o sumă medie pe care o cheltui în fiecare zi pentru un set de reclame sau pentru o campanie. Când e o idee bună? Atunci când vrei să cheltui aceeași sumă zilnic și să obții rezultate zilnice.


Ce înseamnă să aloci un buget total? Înseamnă că alegi o sumă totală, pe care ești dispus să o cheltui pe toată durata campaniei. Spre exemplu: nu vrei să depășești mai mult de 400 lei pe o reclamă, iar #Facebook își va retrage singur banii până în suma maximă de 400 lei.


Câți bani să aloci pentru o reclamă? Depinde de afacerea pe care o ai și de obiectivul tău. La început, trebuie să testezi. Dacă ai un buget de 100 lei pe săptămână, de exemplu, poți face 2-3 reclame diferite, ca să vezi ce funcționează pentru tine.


Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul Bazele Social Media din seria #RestartCamp.


_____________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri


bottom of page