top of page

Cum alegi audiența pentru reclamă?



Depinde de afacerea pe care o ai.

Dacă, de exemplu, ai o frizerie în Pantelimon, o audiență bună este cea care merge pe persoane care stau în zona afacerii. Clar, când alegi o frizerie, contează mult să fie aproape de tine!

Mai merge și audiența cu persoane care ți-au dat #like la pagină și prietenii lor pentru că, bineînțeles, la frizerie se merge mult pe recomandări de la prieteni: ”Unde te-ai tuns?”, „Unde ți-ai pus unghiile?”

Dacă nu vorbim despre acest gen de afacere, atunci poți să targetezi potențialul #client astfel: prin locație - utilizatori aflați într-un anumit oraș, într-o anumită țară. Sau, evident, poți să excluzi utilizatori din anumite locații: reclama să ruleze în toată Europa, mai puțin în Franța, pentru că produsul tău nu se comercializează acolo.

Prin criterii demografice: vârstă, sex, limbi cunoscute. Revin la reclama făcută pentru frizerie. Dacă e Barbershop, e doar pentru bărbați, deci reclama o să fie adresată doar bărbaților. Nu te interesează femeile.


Mai poți face reclamă foarte specifică, să te adresezi anumitor persoane care au un anumit venit, un anumit interes, un anumit comportament.

Mai există audiențele #LookAlike. #Facebook îți permite să creezi audiențe lookalike asemănătoare - te adresezi unor utilizatori, targetezi utilizatori care au un profil asemănător cu cel al utilizatorului care e deja clientul tău.

Astfel ai șanse mai mari să îl transformi în client. Prin client existent se înțelege cel care ți-a dat like la pagină, a cumpărat de la tine, este înscris la #Newsletter, îți vizitează #Website-ul frecvent.


Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul Bazele Social Media din seria #RestartCamp.

_____________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri

bottom of page