top of page

Conștientizăm importanța datelor noastre personale?




Mulți dintre noi avem convingerea că datele personale sunt importante doar pentru că valorează bani și pot fi vândute. Dar nu este doar atât. Aceste date nu sunt colectate și utilizate doar pentru a fi vândute.


Unele companii le colectează, prelucrează, analizează și apoi vând puterea de a ne influența. Iar apărarea vieții private contează, deoarece slăbirea acesteia oferă, practic, putere asupra noastră.


Păstrarea în siguranță a datelor personale, în această lume din ce în ce mai interconectată, reprezintă o mare provocare. Iar măsura în care va fi protejată viața noastră privată va depinde de nivelul de voință, de hotărârea noastră de a face ceva.


Păstrarea în siguranță a datelor personale în mediul online reprezintă, pentru mulți, un inconvenient, un disconfort, un efort mare pe care nu mereu avem determinarea de a-l depune.


Știm bine că, în general, în viața de zi cu zi, comoditatea este ceva plăcut, ispititor. Ceva ce, aparent, duce la o viață liniștită, confortabilă, cu rutine bine stabilite.


Dar comoditatea este și periculoasă pentru că ne poate duce la un regim de viață greșit, monoton. Iar exercițiile, învățarea și încercarea unor noi căi de diversificare a activităților presupun un efort care, de multe ori, generează disconfort.


Dar cele mai mari reușite și satisfacții sunt cele ce urmează unei străduințe constante.


La fel este și în zona de protecție a datelor cu caracter personal. Iar comoditatea pe care, de multe ori, o manifestăm, tergiversarea în a lua măsuri, trebuie privite în raport cu prețul plătit.


Sunt Oana Stancu, trainer și consultant la Restart Camp și dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine și compania ta, nu pierde cursul gratuit pe care ți l-am pregătit - Bazele GDPR și Securitatea Informației.


Profită de faptul că în această perioadă Modulul 1 este gratuit. Vezi în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrie-te! Avem locuri limitate!

______________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri


bottom of page