top of page

Ce să răspunzi la interviu la întrebarea: Ce poți să ne spui despre tine?



Una dintre întrebările cel mai des adresate unui candidat la interviu este: Ce poți să ne spui despre tine?/Povestește-ne puțin despre tine. Din experiență, pot spune că, adesea, candidații se blochează când aud această întrebare. Nu le place să vorbească despre ei, cer recruiter-ului să pună el întrebări concrete și nu prea știu ce să spună astfel încât să fie relevant pentru #recruiter, dar și pentru postul la care au aplicat.


Recomand recrutărilor să pună întrebarea aceasta puțin mai nuanțat sau să o înlocuiască cu o întrebare mai personalizată, nu una generală. Dacă adresăm o întrebare generală candidatul este tentat să spună primele lucruri care îi vin în gând sau să înceapă cu o prezentare formală.


Am întâlnit candidați care au început încă o dată să se prezinte: mă numesc, am atâția ani, locuiesc la… am absolvit studiile și așa mai departe. Adevărul e ca nu e relevantă toată această înșiruire, pentru că recruiterul are #CV-ul în față și vede foarte bine datele personale și parcursul tău.


Așadar, ca și candidat, nu lua toată povestea de la capăt - unde te-ai născut, câți frați ai, prin ce școli ai trecut. Când recruiterul vrea să știe ceva despre tine, încearcă să răspunzi și să te poziționezi ca profesionist în domeniul tău. Poți să spui că ești un profesionist în domeniul #HR sau în domeniul #Marketing și că în momentul de față îți cauți un job, de aceea te afli la interviu.


Să adaugi de ce îți place domeniul, cum a fost prima dată când ai luat contact cu acesta, fie că în timpul unui proiect sau al școlii. Menționează cum ai ajuns să te implici și să vrei un job în domeniu.


În concluzie, la această întrebare, recomand să spui în ce domeniu activezi sau de ce te interesează și cum ai ajuns să fii pasionat de acel domeniu. După aceea, bineînțeles, poți să relatezi experiența ta, provocările cu care te-ai confruntat și cum te-ai dezvoltat pe mai departe.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul ”Bazele Personal Branding & Atractivitate ca profesionist (în fața angajatorilor și clienților)” din seria #RestartCamp.


________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri

bottom of page