top of page

Al doilea pas în definirea unei strategii de EB - Candidate persona


Un pas foarte important, esențial în definirea unei strategii de #EmployerBranding, este definirea candidatului ideal. Vorbeam de customer care - sună un pic mai pompos - aș prefera, totuși, în momentul acesta, să iau ca exemplu ceva mai simplu.


Să ne gândim acum la un specialist IT care este junior și, de obicei, îl găsim în facultățile de specialitate - de exemplu Politehnică, Automatică sau în facultățile cu profil real - iar ei, în general, au vârste cuprinse între 18 - 25 de ani.


Acesta ar fi candidatul nostru ideal în ceea ce privește definirea campaniei noastre, dacă suntem o companie de IT. Înainte de a începe toată comunicarea trebuie să ținem cont cui ne adresăm. Pentru a crea mesaje cât mai personalizate, trebuie să ne asigurăm că acestea ajung la candidații care au un interes pentru campania noastră, pentru compania noastră și să ne asigurăm că aceștia sunt dornici și dispuși să ne asculte pe noi.


Cum spuneam, în definirea candidatului ideal, trebuie să ținem neapărat cont de vârstă, de poziția pe care o are el acum - în cazul nostru, specialistul IT, care spuneam că are vârsta cuprinsă între 18-25 de ani - salariul pe care acesta îl dorește, locația, educația, experiența anterioară pe care acesta o are, abilitățile care îi trebuie și pe care deja le deține, ce l-ar motiva să caute sau să schimbe jobul pe care îl are, unde caută, pe ce platforme caută joburi...


Acum există o sumedenie de platforme. Ne gândim la #eJobs, #BestJobs, #LinkedIn, #OLX, chiar și #Facebook, și nu în ultimul rând, ce îl motivează în alegerea unui loc de muncă și cine îl poate influența să își caute acest loc de muncă. Odată ce răspundem la aceste întrebări, vom realiza, de fapt, vom găsi candidatul ideal, vom putea contura direcția de comunicare și vom putea tria candidații care sunt cei mai potriviți pentru pentru rolul nostru.


Deci, ca să facem o mică recapitulare, până acum am avut: pasul în care am definit obiectivele în strategia noastră de Employer Branding - căci vrem să creștem numărul de candidați cât mai rapid - și am definit candidatul ideal în termeni tehnici: candidate persona.


Sunt Alexandra F. Iorga, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

bottom of page