top of page

7 motive pentru care politicile de confidențialitate sunt atât de importante



Politica de confidențialitate reprezintă unul dintre documentele necesare pe care trebuie să le aveți pe site-ul web sau în aplicațiile voastre mobile.

Politicile sunt dorite și solicitate peste tot. Și există numeroase motive pentru asta, variind de la cele morale la cele legale.

Iată 7 motive pentru care politicile de confidențialitate sunt atât de importante:


1. Pentru a construi încredere.

Vizitatorii site-ului tău au mai multă încredere în tine atunci când ai o Politică de confidențialitate iar a fi transparent față de utilizatorii tăi este probabil cel mai important motiv moral.

Oferind clienților tăi o imagine clară a motivului și modului în care procesezi datele lor personale îi face pe aceștia să se simtă în siguranță.

Nu în ultimul rând, cei care citesc cu atenție acest document se vor simți mai în siguranță, mai confortabil, vor folosi site-ul tău web sau aplicația mobilă mai mult timp și probabil vor recomanda mai departe produsul. Prin urmare, oferă utilizatorilor tăi liniște sufletească!

Faptul că ai o Politică de confidențialitate actualizată, crește imediat nivelul de încredere dintre tine, ca proprietar de afacere și vizitatorii și utilizatorii tăi.


2. Este o cerință legală!

Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) și Directiva privind confidențialitatea electronică ne obligă să inserăm o „notificare de confidențialitate” pe site-ul sau aplicația mobilă.

Și dacă nu respectăm legile – amenzile sunt gigantice. Până la 20 de milioane de euro. Așa că cel mai bine este să nu riști să fii amendat.


3. Pentru că mulți terți solicită acest lucru.

Da, vi se cere să aveți o Politică de confidențialitate nu numai prin lege, ci și de către companii precum Google, Microsoft și Apple. Acest lucru este valabil pentru aplicațiile mobile pe care intenționezi să le trimiți la Google Play sau App Store, dar și dacă utilizezi servicii terțe precum Google Adsense sau Google Analytics pentru a afișa reclame sau pentru a colecta date de site.


4. Pentru a evita complicațiile juridice costisitoare.

Lipsa unei politici de confidențialitate poate duce la amenzi uriașe și acțiuni legale împotriva ta.

Indiferent dacă deții un site web online, un blog sau o aplicație mobilă, ar trebui să te protejezi de potențiale procese și amenzi.

5. Pentru a face mai mult profit și bani.

Facând utilizatorii să se simtă în siguranță și protejați, îți crești, automat, activele.

Cercetările au arătat că, dacă ești sincer cu vizitatorii site-ului, mulți dintre ei vor face ceea ce vrei tu să facă.

6. …Pentru a păstra ceea ce câștigi. Păstrează-ți banii în portofel protejând confidențialitatea vizitatorului.

Gândește-te doar la ce ar aduce afacerii și ambițiilor tale o amendă cu mai multe zerouri.

7. Pentru că există prea multe riscuri...

Evitați riscurile respectând legile privind protecția datelor

...și nu te baza pe numeroasele „șabloane gratuite” sau „copy & paste”.

Șabloanele gratuite și copy-paste sunt folosite de mulți pentru a evita plata unor persoane care știu cu adevărat ce fac.


Majoritatea șabloanelor pe care le poți găsi online, descriu un caz general și nu te protejează împotriva reclamațiilor și amenzilor. Și este puțin probabil ca acestea să acopere nevoile specifice afacerii tale.

O politică de confidențialitate este ca o umbrelă peste banii tăi. A avea un profesionist cu experiență în redactarea Politicii de confidențialitate este una dintre cele mai bune „polițe de asigurare” pe care le poți cumpăra vreodată pentru o afacere orientată spre consumatori.


Sunt Oana Stancu, trainer si consultant la Restart-Camp si dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine si compania ta, nu pierde cursul gratuit pe care ti l-am pregatit - Introducere in Securitatea informației și GDPR. Dă Like și Follow și ne revedem data viitoare!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri.

bottom of page