top of page

7 motive pentru care măsurile de securitate sunt importante








Iată 7 motive pentru care măsurile de securitate sunt importante:

1. Pentru orice afacere, măsurile de securitate sunt esențiale pentru a o proteja de amenințări fizice și cibernetice. Un sistem de securitate este vital pentru orice proprietar de companie, deoarece îi oferă liniștea că bunurile aale, atât cele fizice, cât și cele intelectuale, sunt sigure și protejate. În plus, având un sistem de securitate este asigurat că informațiile sale personale, precum și informațiile personale ale angajaților săi, sunt protejate de încălcări care îi pot expune furtului de identitate.

2. Scapă de implicațiile financiare și juridice ale unui atac cibernetic Pandemia a accelerat rapid trecerea afacerilor către lumea online și astăzi, mai mulți angajați decât oricând lucrează de acasă. În acest context, implicațiile financiare și juridice ale unui atac cibernetic pot fi cu totul devastatoare. Fiecare companie ar trebui să investească serios în măsuri de protecție, cum ar fi VPN-urile, conexiunile web criptate și protecția împotriva ransomware-ului. Software-ul antivirus trebuie implementat și actualizat periodic.

3. Este evitată compromiterea datelor confidențiale ale companiei Sistemele de securitate sunt esențiale pentru orice afacere, pentru a evita compromiterea datelor de către hackeri. Mai ales în zilele noastre, cu firme care funcționează într-un model hibrid, cu angajați care se conectează de la distanță la intranet-ul companiei, este imperativ ca datele să fie protejate. Un sistem de securitate este la fel de puternic precum cea mai slabă verigă a acestuia, deci trebuie acoperite toate bazele, în special conexiunile la distanță.

4. Se reduc costurile asigurărilor Multe companii de asigurări oferă reduceri pentru companiile care au implementat sisteme de securitate a datelor și bunurilor.

5. Breșele de securitate sunt costisitoare Atunci când sistemul informatic nu funcționează, o companie înregistrează pierderi financiare și plecări ale clienților. Revenirea la normalitate înseamnă costuri mari.

6. Respectarea legii: legile și reglementările care impun păstrarea în siguranță a datelor sensibile nu lipsesc. Deși există cu siguranță și alte obligații pe care o afacere ar trebui să le ia în considerare, dacă companiile doresc să respecte normele privind datele clienților și angajaților, trebuie să se asigure că selectează cele mai potrivite măsuri de securitate.

7. Securitatea informațiilor creează încredere : atunci când o companie preia datele unui client, aceasta este obligată să facă tot posibilul pentru a păstra datele respective în siguranță.

Măsurile de securitate a informațiilor în companii și în viața privată trebuie dezvoltate și implementate în mod continuu.

Sunt Oana Stancu, consultant la Restart-Camp în securitatea informației și GDPR și dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine si compania ta, te așteptăm să ne vizitezi. Dă Like și Follow și ne revedem data viitoare!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

bottom of page