top of page

5 lucruri esențiale pentru design-ul unui landing page - partea a doua



Bună, îți prezint în continuare în acest video alte trei aspecte esențiale pentru design-ul unui landing page. Suntem la partea a doua și te invit să vezi și prima parte în care ți-am prezentat primele două aspecte.


3. Textul

Este un alt aspect care trebuie bine gândit. Prezentarea textului de pe pagină influențează direct și puternic conversiile.

Este necesar să stabilești o ierarhie vizuală clară pentru plasarea blocurilor de text, a sloganurilor sau titlurilor, astfel încât să fie scanate instantaneu.

De asemenea, este necesar să ai în vedere lizibilitatea și scanabilitatea. Combinațiile diferite de fonturi arată diferit. Cuvintele au volume și structuri diferite. Este valabil mai ales pentru un slogan care prezintă unul dintre cele mai atractive elemente ale ierarhiei vizuale a unei pagini web.

4. Concentrarea atenției utilizatorului

Prea multe elemente de interacțiune vor provoca distragerea atenției utilizatorului, reducând șansele de conversie: cu cât utilizatorii au mai multe opțiuni simultan, cu atât le este mai greu să facă o alegere.

Concentrează atenția vizitatorilor asupra unei anumite acțiuni. Scapă de elementele care pot distrage atenția și evidențiază părțile care influențează direct conversia. Cu cât sunt utilizate mai puține link-uri suplimentare, cu atât mai bine. Elementele de apel la acțiune ar trebui să obțină cel mai rapid și cel mai înalt nivel de atenție. În acest caz, utilizatorul va naviga mai ușor către obiectiv.

5. Adaptarea pentru dispozitivele mobile

Interacțiunea cu site-urile web de pe dispozitive mobile și tablete crește constant. Pentru a permite vizitatorilor să aibă o experiență perfectă de pe orice dispozitiv, este esențial să proiectezi o pagină prietenoasă și pentru dispozitivele mobile astfel încât interfața să fie navigabilă de pe orice dispozitiv și pagina și să ofere o experiență plăcută oricărui utilizator.

Sunt Virginia Brăescu, ambasador la Restart-Camp și toate astea le-am învățat de la Georgeta Zamfir, trainer și consultant în Design grafic User Experience și User Interface.

Dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine si compania ta, dă Like și Follow și ne revedem data viitoare!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

bottom of page