top of page

5 lucruri esențiale pentru design-ul unui landing page


Bună,

Îți prezint 5 lucruri esențiale care fac ca design-ul unui landing page – adică design-ul unei pagini de destinație - să fie nu doar ușor de utilizat, ci și eficient pentru obiectivele stabilite.

Landing page este unul dintre cele mai puternice și flexibile instrumente de marketing digital în zilele noastre. De aceea este bine să iei în considerare următoarele aspecte:

1. Să fie clar din prima ce oferi - CTA (call to action) te ajută cel mai bine în acest caz

Ceea ce face ca o pagină de destinație să fie diferită de toate celelalte tipuri de pagini web, este concentrarea ei asupra unui anumit obiectiv. Scopul său principal este de a permite vizitatorilor să ajungă acolo unde au nevoie și să obțină ceea ce își doresc. Crearea unor pagini speciale în acest sens înseamnă a oferi utilizatorilor indicații clare. Pentru asta, oferă un răspuns clar și concis la două întrebări fundamentale:

  • În primul rând, ce oferă vizitatorului pagina respectivă? Oferă răspunsul printr-un mesaj scurt și un vizual puternic, care se vede din primele secunde de navigare

  • În al doilea rând, ce ar trebui să facă un vizitator pentru a obține ceea ce este oferit? Formulează răspunsul într-un cuvânt sau o expresie precisă (de exemplu: ”descarcă acum”, ”înscrie-te aici”, ”cumpără” ”rezervă loc” etc.) și plasează textul pe un element care să fie imediat vizibil pe pagină. Un element CTA poate fi un buton, un link, un formular de contact etc. Este necesar să fie vizibil instantaneu ceea ce poate fi realizat prin contrastul de culoare sau formă, o pictogramă adecvată sau ambele.

2. Aspectul vizual

Nu este niciun secret că, majoritatea oamenilor scanează pagina web în câteva secunde, percepând imaginile mult mai rapid decât textul. Pe web, imaginea chiar valorează cât o mie de cuvinte, deoarece acoperă mai multe opțiuni, fiind informativă, emoțională și impresionantă în același timp. Folosește o imagine adecvată mesajului și scopului paginii.


Sunt Virginia Brăescu, ambasador la Restart-Camp și toate astea le-am învățat de la Georgeta Zamfir, trainer și consultant în Design grafic User Experience și User Interface.

Dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine si compania ta, dă Like și Follow și ne revedem data viitoare!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

bottom of page