top of page

3 pași simpli prin care poți afla dacă design-ul unui website este "bun sau rău"


Îți prezint 3 pași simpli prin care poți afla dacă design-ul unui website este "bun sau rău".

Reține că proiectarea este legată de comunicare! Dacă vei crea un site funcțional care prezintă bine informațiile, dar care nu arată bine sau nu se potrivește cu identitatea clientului, nimeni nu va dori să-l folosească. În mod similar, dacă vei crea un site frumos dar, greu de utilizat sau inaccesibil, utilizatorii vor pleca.


Pentru a ajunge la oameni și a le păstra interesul, este esențial să găsești echilibrul între aspectul estetic și funcționalitate, astfel încât:


  • Utilizatorii să fie mulțumiți de #design, dar atrași și de #continut - aspectul și compoziția estetică creează contrast și ajută să atragi privirile spre cele prezentate, fără a interfera cu lizibilitatea paginilor sau cu modul în care este organizată informația pe site.


  • Utilizatorii să navigheze cu ușurință pe site – blocul de navigare trebuie să fie clar vizibil pe pagină și fiecare link să aibă un titlu descriptiv. O navigație structurată nu numai că schimbă aspectul site-ului dar ajută utilizatorii să ajungă la informațiile relevante pentru ei, oferindu-le o experiență plăcută.


  • Utilizatorii recunosc fiecare pagină ca aparținând site-ului - chiar dacă există diferențe între aspectul paginilor, ar trebui să existe o temă sau stil unitar în toate paginile, pentru a păstra identitatea.


Sunt Oana Dorobanțu, ambasador la Restart Camp și am învățat toate acestea de la Georgeta Zamfir - trainer și consultant în Design grafic User Experience și User Interface (UXUI) în acest proiect.

Daca vreți să aflați mai multe informatii de acest gen veniți la cursurile gratuite, la care vă puteți înscrie aici: click


Dați-ne like si follow ca sa puteți vedea în continuare astfel de video-uri scurte cu sfaturi.



bottom of page