top of page

3 pași esențiali în strategia de #EmployerBranding - pasul 1Ca să avem o imagine clară despre ceea ce înseamnă, de fapt, Employer Branding, am să vă fac o mică introducere.


Employer Branding este ceea ce gândesc angajații, actualii, potențialii angajați, despre o companie, despre cum se afișează ea în piață, dar de asemenea, este și procesul care arată cum este văzută o companie, ca #angajator, în două direcții: - intern, în ochii angajaților; - extern, în ochii potențialilor angajați.


Pentru majoritatea specialiștilor în #HR și nu numai, nu este necunoscută zona de Employer Branding, de #ImagineDeAngajator. Iar de câțiva ani încoace au realizat cât de importantă este această ramură, atât în procesul de recrutare, cât și în procesul de vânzare, în ceea ce privește dezvoltarea, realizarea unei imagini foarte bune pentru companii sau pentru clienți, de exemplu.


Cum vă spuneam, Employer Branding este cumva o imagine mai solidă, în piața din România, de câțiva ani încoace. Multe companii așază zona de Employer Branding în zona de HR, în strânsă legătură cu zona de recrutare. Pentru a veni în ajutorul angajatorilor, angajaților și specialiștilor de HR, care își doresc să fie alegerea principală a candidaților de top, am realizat un plan concret și ușor de parcurs pentru crearea și implementarea strategiei de #branding.


În primul și în primul rând, atunci când ne gândim la crearea unei strategii de branding, trebuie să avem în minte setarea unor obiective realiste, care să ne ajute în identificarea și definirea clară a ceea ce vrem noi pentru compania noastră, ceea ce ne dorim să obținem pe un termen mediu și lung. Luând ca exemplu zona de recrutare, ne gândim că am vrea, pentru primul trimestru, să recrutăm cel puțin 40 de Customer Care (gândindu-ne la campaniile mai mari), angajați în departamentul de Customer Care. Iar aici vom defini clar faptul că numărul acesta trebuie atins până la sfârșitul trimestrului și trebuie să facem ceva să promovăm în rândul tinerilor, seniorilor, experților din Customer Care, o strategie cât mai ajustată lor.


Cum vom face lucrul acesta? Ne vom uita și-n ograda altora, adică la alte companii, vom vedea și ce anume se recomandă de către specialiștii de Employer Branding și le vom adapta companiei noastre.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

Comments


bottom of page