top of page

Structura Mapei de Onboarding


Pentru o bună organizare recomand implementarea în departamentul de #HR a MAPEI DE ONBOARDING, foarte structurată, cu data, ora, departamentul, cine ține sesiunea de prezentare a echipei și a departamentului etc.

Dacă #ProcesulDeOnboarding se întinde pe mai multe săptămâni, este bine ca noul angajat să știe cum va arata programul lui la #job, pe lângă sarcinile rolului, să nu uite că are și partea de integrare programată.


In mapa de onboarding să cuprindeți cele 3 arii: integrarea făcută de departamentul de resurse umane, apoi cea făcută de manager (echipa, procese etc), integrarea și discuțiile cu celelalte departamente. Mai puteți adăuga la final semnătura noului angajat și a celui care a susținut instruirea și data cand aceasta a avut loc. Astfel, ne asigurăm că avem o dovadă că procesul a fost parcurs corect și complet.


#MapaDeOnboarding rămâne la dosarul angajatului, astfel încât să nu poată fi contestat ulterior niciun aspect legat de informațiile primite la intrarea în companie și care ulterior nu au fost reținute sau respectate.


Mai puteți adăuga și tematica: HR (cultura organizațională, regulament intern, pontaj etc), Managerul (echipă, procese, colegi, mod de comunicare și raportare etc).


Semnarea mapei de onboarding e importantă pentru a-i responsabiliza pe noii angajați, care tind cateodată să nu respecte ce li s-a adus la cunostință la început, iar aceste acțiuni influentează desfășurarea activității departamentului de HR.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul ”Bazele Personal Branding & Atractivitate ca profesionist (în fața angajatorilor și clienților)” din seria #RestartCamp.

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri


bottom of page