top of page

Sfaturi pentru momentul în care scriu povestea - episodul 6


Primul sfat ar fi să-ți cunoști audiența. Înainte să scrii povestea respectivă, trebuie să te întrebi cine o citește, cine sunt ascultătorii tăi, cine se va implica cel mai mult.


Trebuie să-ți înțelegi audiența pentru a crea o poveste convingătoare. Cel mai bun mod de a-ți înțelege publicul este să îți creezi acel buyer persona despre care v-am mai povestit eu. Profilul clientului ideal, practic.


Social media o să fie o bază de date de unde vei vinde prin povești care rezonează cu cititorii tăi. Bineînțeles nu uita că raportul din social media este cel mai bun prieten al tău.Trebuie să te consulți cu cel mai bun prieten, să vezi ce ai făcut bine și ce nu, ca să te perfecționezi.


Al doilea sfat ar fi să dezvolți o poveste lungă.Trebuie să privești dintr-o perspectivă pe termen lung. Nu schimba des tema și subiectul că nu are sens și încurci lumea care citește. Structurează-ți o poveste lungă, o împarți pe mai multe capitole și împărtășești publicului câte puțin.


De exemplu, povestea pe lung este că Mihaela s-a angajat la tine în companie pe rol de IT Project Manager, ea înainte făcea HR.Tu împarți pe capitole: Cum a ajuns Mihaela la tine în firmă ar fi prima poveste; Cum a fost interviul ar fi a doua poveste; Ce training-uri a făcut să ajungă IT Project Manager ar fi a treia poveste; Ce dificultăți a întâmpinat și așa mai departe.


Al treilea sfat este să ai grijă cum scrii. Există situația în care ai putină experiență în scris sau chiar deloc, și dacă se întâmplă asta, ai încredere în mine când iți spun că și atunci poți să creezi o poveste pe care lumea vrea să o citească.


Trebuie doar să fie o poveste creativă, adică nu o întâlnești la tot pasul și se potrivește cu brandul tău, și foarte important este să trezească sentimentul de curiozitate.


Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

bottom of page