top of page

episod 4: storytelling pe social media având în vedere că pe unele platforme suntem limitați




Când spunem limitări ne referim la faptul că, pe Instagram de exemplu, nu putem să scriem romane.


La fel, tot pe Instagram, nu putem să putem video mai lung de 1 minut.

Pe Instagram poți să faci o postare cu maxim 2200 de caractere. Le luăm pe rând, începând cu Facebook. Deoarece Facebook nu limitează numărul de cuvinte dintr-o postare, poți scrie o poveste lungă cu câte detalii vrei tu.

Un exemplu excelent de storytelling pe Facebook este Pagina de Facebook Humans of New York.

Postările lor sunt destul de lungi și necesită ca oamenii să facă clic pe „Vezi mai multe”, și totuși mereu au un reach, o implicare incredibilă.


Un prim pas către a fi un povestitor pe Instagram înseamnă să fii un povestitor vizual, adică să-ți faci profilul de Instagram atrăgător din punct de vedere vizual. Puteți să mergeți pe o anumită temă, cum ar fi black&white, adică doar cu nuanțe de negru și alb dacă asta vi se potrivește, sau puteți să folosiți o imagine pe care o împărțiți în 3 sau 6 sau 9 pentru a crea un colaj imens, pentru ca atunci când intră audiența pe pagină să vadă acest aspect de efect.


Chiar văzusem la o pagină de Instagram, o pagină pentru un brand de costume de baie, că aveau ca primele postări făcute postări de ‘coming soon’. Acestea anunțau că se deschide în curând acest magazin de haine. Au făcut 9 postari, în așa fel încât, când intrai pe pagina de Instagram vedeai cele 9 postări ca un întreg. Împreună formau o singură imagine. Era o poveste în care cade lumina în apă. Pe lângă erau vietăți, plante, animăluțe, si undeva, ascuns pe o piatră, era și un model de costum de baie.


Citeam undeva că 85% dintre utilizatorii de social media din America au vizionat conținut video lunar. Si, sincer vă spun, nu e de mirare. Mai ales de când a venit pandemia peste noi, videoul este viitorul în marketing. Cum spuneam mai devreme, poți începe cu o serie de videouri despre compania ta, despre angajați, despre clienți. Videourile nu trebuie să fie prea lungi. Keep it short and simple, adică scurte și simple, dar de înaltă calitate.


Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.


bottom of page