top of page

Despre reclamele de pe Facebook



Vreau să fac reclamă pe Facebook. Nu e prea saturată piața? N-ar trebui să fac reclamă în altă parte?

Există atât de multe agenții de publicitate pe Facebook, atât de multe companii își fac reclamă pe Facebook… De ce? Pentru că funcționează. Este o modalitate excelentă de a ajunge la publicul dorit și de a-l inspira să ia măsuri. Ce măsuri? În mod ideal, achiziționarea produsului / serviciilor.


Acum, trebuie să înțelegi că nu toate cele “`nșpe” milioane de agenții de publicitate au și success sau toate companiile care își fac reclamă pe Facebook au și success... Mulți nu au reușit să înțeleagă cine este clientul lor ideal și cum să vizeze persoanele cărora doresc să le vândă. Asta e una dintre probleme.

În consecință, întrebarea nu este dacă ar trebui să faci publicitate pe Facebook. Întrebarea este “cum să faci publicitate corect, astfel încât să merite timpul și banii investiți?”.


Trebuie să decizi cine este clientul țintă: cine este, cum arată situația lui, câți bani câștigă, unde locuiește, din punct de vedere geografic, unde lucrează, cum își petrece timpul liber. Odată ce înțelegi cine este, se poate un pas mai departe - și anume să înțelegi cum gândește acest client ideal: ce îl ține treaz noaptea, care este starea lui emoțională, cum se identifică el.


După ce decizi asta, te gândești cum să faci strategia. Îți dau 2 exemple:


1. Combini reclamele Facebook cu marketingul de conținut! În loc să-i bombardezi cu oferte de vânzări direct, le poți oferi conținut util, care să răspundă la întrebările lor și să le rezolve problemele. Acesta trebuie să fie scurt, interesant și valoros. Asta o să dureze puțin, dar trebuie să fii răbdător. În cele din urmă, vei transforma acești clienți potențiali în… clienți.

Cum faci acest lucru? Creezi conținut, distribui pe Facebook, ceri membrilor echipei tale să dea like și să distribuie postarea, apoi boost postării cu bani, evident.


2. Faci concursuri și dai cadouri. Concursurile pe Facebook nu trebuie să se concentreze tot timpul pe vânzări. În schimb, poți oferi un premiu de mare valoare ca să crești brand awareness-ul. Acest lucru va da roade pe termen lung prin aducerea de noi clienți potențiali. Cum faci acest lucru? Pregătești consursul apoi dai boost postării să ajungă la cât mai multe persoane.


Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză.

Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul Bazele Social Media din seria #RestartCamp.


Profită de faptul că în această perioadă Modulul I (3 ore) este 📣 #GRATUIT. Profită și rezervă-ți un loc ACUM la un #CursGratuit 👉👉👉 aici.


Mai mult decât atât, vei avea ocazia să continui cursul cu #PracticaPeBune timp de 6 luni, în timpul tău liber, în #TabaraOnline#RestartCamp. Vino la curs să afli detalii.

Comentarios


bottom of page