top of page

De ce e liberă poziția la care aplic?


De ce e liberă poziția la care aplic? Contează, ne interesează, dar oare chiar ne ajută, cu adevărat, răspunsul la această întrebare?


Ai tinde să spui, păi da vreau să știu dacă #echipa se extinde, dacă sunt și alte proiecte în scop etc. Dacă acesta este motivul pentru care se recrutează, de obicei este menționat fie de #manager, fie de #recruiter când se prezintă rolul și contextul echipei sau de business. Deci, sigur vei afla.


Mai mult decât atât, dacă ți se spune că a plecat cineva din acel rol și de asta e #PozitiaLibera, începi să-ți pui și mai multe întrebări.


Din păcate, uiți să te întrebi:👉cu ce mă ajută această informație?👈#Interviul este despre tine, rol și companie, despre tine în acel rol și în acea companie. Nu muta focusul de la tine la cel care a plecat, bucură-te că ai oportunitatea de a fi la acel interviu, pune întrebări care să te ajute să iei decizia corectă.

Pe de altă parte, un #recruiter nu va sta niciodată ca să-ți explice ție de ce a plecat și cum a plecat fostul coleg și nici nu ar trebui să ai așteptarea asta.


Experiența fiecăruia dintre noi cu o #companie este diferită, în funcție de oamenii cu care am interacționat acolo și de contextul care ne-a adus împreună.


Din perspectiva candidatului, atunci când urmărești o companie și vrei să afli mai multe despre cum ar fi să lucrezi acolo, dacă te-ai potrivi și alte detalii, nu strică să fii atent timp de câteva luni, poate chiar și un an la:

☑ce tipuri de poziții promovează ca fiind disponibile

☑in ce departamente

☑si cat de des

Verifică stabilitatea echipei.


Odată am lucrat într-o companie în care exista mare #FluctuatieDePersonal în departamentul de #ResurseUmane, și pentru că nu mi-am făcut temele complet, nu am aflat asta decât atunci când ajunsesem deja angajată. Astfel, am constatat că în decursul a 2 ani de zile trecuseră prin departament aproximativ 12 persoane (se schimbau alternativ, ba pe recrutare, ba pe salarizare). Iar la un moment dat, când am discutat cu cineva din afara și am spus unde lucrez, au apărut și mai multe întrebări:👉"Ah, la voi tot timpul e deschis cate un rol pe HR? Dar cât de mare e departamentul? Și totuși ce se întâmplă, e de bine sau de rău? De ce nu rămân angajații pe o perioadă lungă?"


Răspunsurile nu le aveam atunci, însă le-am găsit ulterior.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la Restart Camp și dacă vrei să afli cum să te prezinți în fața angajatorilor + alte sfaturi utile atunci când îți cauți un nou job sau colaborator, te aștept la CURSUL GRATUIT din seria #RestartCamp - Introducere în Personal Branding & Atractivitate în fața angajatorilor și clienților, care va avea loc curând.


Profită de faptul că în această perioadă Modulul I (3 ore) este 📣 #GRATUIT. Profită și rezervă-ți un loc ACUM la un #CursGratuit 👉👉👉 aici


Mai mult decât atât, vei avea ocazia să continui cursul cu #PracticaPeBune timp de 6 luni, în timpul tău liber, în #TabaraOnline#RestartCamp. Vino la curs să afli detalii.


bottom of page