top of page

De ce e important să avem povești în postările din Social Media? - episodul 3


Poveştile sunt importante pentru că astfel te conectezi mai ușor cu oamenii.


Povestea pe care o spui declanșează comunicarea. De exemplu, creezi o postare despre un seminar dedicat mămicilor care sunt extenuate din cauza jobului, plus un copil acasă. În postare inviți una dintre mămici să vorbească despre asta, apoi celelalte mămici îţi vor comenta la postare: ‘’Şi eu am problema asta… Şi eu simt asta … Şi eu am pățit asta…’’.


Deci, storytelling-ul acesta este un puternic instrument de marketing pentru că atinge persoana, la nivel psihic. Îi creezi emoție: auzi o poveste și simți o legătură personală, nu e doar ceva teoretic, o simți în tot corpul pentru că se bazează pe fapte reale. Se activează mai multe zone din creierașul clientului - conexiuni personale, atașatament emoțional. Și despre asta e viaţa de fapt.


Ok, după ce s-a stabilit această conexiune, nu doar că ai tras niște sfori, acolo, să încânți inima și sufletul, dar aceasta influențează şi comportamentul audienței – adică îi influențezi să cumpere de la tine. Pe lângă îmbunarea inimii și faptul că o să cumpere de la tine, adaugi valoare produsului tău.


Și pe lângă toate cele menționate mai devreme, intervine cel mai important lucru: rămâi în memoria audienței tale. Te vor memora mai repede, mai clar, și pe termen mai lung.


Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

bottom of page