top of page

Cum se definește clientul ideal



Astăzi vin la tine cu o provocare: Am întâlnit destul de des convingerea celor din jur că știu ce este o Marketing Persona sau mai pe românește, acel Client Ideal și că știu cum să îl definească, dar în momentul în care îi rog să pună pe hârtie sau să îmi spună caracteristicile, pot veni doar cu lucruri de genul vârstă, venit, zonă geografică și cam atât. Ceea ce aș vrea să îți comunic astăzi e că un marketing persona se definește mult mai complex decât atât. Un marketing persona trebuie să îl gândim și din perspectiva culturii din care vine, din perspectiva momentului vieții în care se află și, pentru asta, o să vă dau un exemplu: gândiți-vă cât de diferit se poate vinde o mașină unui proaspăt tătic, versus unui holtei care nu a ajuns în momentul acesta al vieții, în care să se gândească la o familie.


Pe lângă asta vă mai arunc o provocare: nu trebuie doar să definim lucrurile acestea, ci mai trebuie să fim și atenți la felul în care gândește potențialul nostru client și acolo e vorba de valori, percepții, de paradigme, de mindset (tipar de gândire) și, bineînțeles, e vorba de experiențele anterioare. Trebuie să vezi și în piață ce există deja, pentru că acest client ideal sau marketing persona când vine spre tine o să te compare cu cineva sau cu ceva care există deja. Și o să aibă niște așteptări. Eu am o vorbă: Dacă inviți pe cineva la tine acasă, o să își facă o idee despre cum arată casa ta înainte să intre în ea. La fel se întâmplă și cu potențialii noștri clienți.


Vă invit, așadar, să puneți mâna pe un creion și o hârtie și să începeți să definiți cine e acest client care e cel mai probabil să vină la voi și să cumpere ceva și, eventual, să și rămână la voi în business.


Sunt Alina Anghel, trainerul vostru de la @Restart Camp și sper că v-a ajutat invitația mea la analiză de astăzi, iar dacă aveți nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le puteți pune în practică chiar de a doua zi, vă aștept online la cursul gratuit din seria #RestartCamp”Introducere în Marketing și Vânzări”. Vedeți în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrieți-vă de acum! Avem locuri limitate!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.



bottom of page