top of page

Cum postez ca să îmi cresc numărul de followeri?




Ai mai multe variante să-ți crești numărul de followeri.


Varianta 1 - ai buget și poți să faci reclamă. Ce înseamnă asta? Înseamnă că faci reclamă paginii tale de #Instagram, o reclamă în care tu pui detalii despre audiență, precum sex, vârstă, locație, interese. Orice postare pusă vei putea să o transformi în reclamă. Trebuie doar să te hotărăști unde să-i redirecționezi pe utilizatori, cine ar trebui să vadă postarea și cât cheltuiești.


Trebuie să alegi obiectivul. Și aici ai mai multe din care poți să alegi: conștientizare, considerare, trafic, instalările aplicației, vizualizări video, generarea de clienți potențiali, mesaje, conversie, catalog de vânzări, vizite la magazin.


Asta e varianta dacă ai bani să faci reclame.


Varianta 2 - să crești organic pagina de Instagram. Cum faci asta? Postezi frumos și relevant.

Pe partea de vizualuri: pe Instagram, cum ziceam mai devreme, contează calitatea. Alege poze clare, creative, poze care atrag atenția.


Contează foarte mult să postezi stories – să nu treacă ziua fără să postezi măcar 3-4 stories.

Stories cu poze făcute de tine sau pur și simplu distribui alte lucruri pe care le susții sau în care crezi, postate de branduri cu care vrei să te asociezi.


De la ultimul update mai mare poți să pui și link-uri în stories. Înainte nu puteai să faci asta decât dacă aveai 10.000 urmăritori.


Postează videouri - orice e dinamic, merge foarte bine.


Pe parte de text: au fost conturi la care am testat și am observat că dacă întrebi ceva în text, engagement-ul va fi mai mare. Tot în text folosim și hashtag-uri. Hashtag-urile trebuie folosite cu înțelepciune, nu abuzăm. Ar trebui să cercetezi hashtag-urile, să folosești și hashtag-uri făcute de tine pentru brandul tău și să testezi întotdeauna care dintre ele funcționează mai bine.


Adaugă locația la orice poză la care poți să pui acest lucru. Oamenii caută și după locație.


Pe partea de interacțiune: când vezi ceva ce iți place pe Instagram, sari cu like și comment. Acest lucru îți va aduce o expunere mare și followeri noi. Chiar am încercat acest lucru. Am stat pe pagina de #reels și am comentat și dat #like-uri la orice video mi-a plăcut și ținea de nișa mea. Am fost surprinsă să văd că după câteva zile în care am făcut asta, oamenii, business-urile la care am reacționat eu, au reacționat înapoi: mi-au dat follow, mi-au dat like-uri.


Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul Bazele Social Media din seria #RestartCamp.


Profită de faptul că în acestă perioadă Modulul 1 este gratuit. Vezi în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrie-te! Avem locuri limitate!

______________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri


bottom of page