top of page

Cum crești profitul magazinului tău online



Ai o afacere? Este bine să ai în vedere că #ExperientaUtilizatorului afectează direct #profitul când vinzi online. Experiența pozitivă a utilizatorului cu magazinul online, este un element cheie pentru păstrarea clienților și creșterea vânzărilor.


În design-ul site-urilor de comerț electronic, sunt câteva aspecte esențiale pe care este bine să le știi:


  • Cunoaște cumpărătorii: cercetarea utilizatorilor te va ajuta să cunoști nevoile și dorințele publicului țintă.

  • Pune totul la îndemâna utilizatorilor: pune în pagină numai acele informații și funcționalități de care au nevoie cu adevărat utilizatorii pentru a face o achiziție.

  • Păstrează consecvența în design: site-ul sau aplicația are nevoie de consistență în ceea ce privește identitatea de brand.

  • Reîmprospătează experiența: ia în calcul modificări minore sau detalii atractive adăugate la interfață din când în când. Acestea dau senzația de reîmprospătare și cresc credibilitatea.

  • Verifică funcționalitatea: testele de utilizare pot avea un impact mare asupra înțelegerii factorilor care stimulează conversiile. În mod ideal, testarea se face nu numai în procesul de proiectare, ci și după lansarea magazinului, pe baza interacțiunilor reale ale utilizatorilor și a problemelor care pot apărea.

  • Ai grijă la inovație și la efectul „wow”: puterea obișnuinței joacă un rol important în proiectarea web.

  • Alegerea aspectului, a meniurilor sau a pictogramelor care nu sunt în linia cu care utilizatorii sunt obișnuiți în general, poate genera confuzie și frustrare. Dacă ai în plan astfel de experimente, testează-le bine înainte de implementare.

  • Respectă cumpărătorii: aceștia nu sunt valori abstracte - fiecare cifră din rata de conversie reprezintă oameni reali. Este esențial ca interfața proiectată să le respecte timpul, efortul și nevoile, oferindu-le o experiența pozitivă a cumpărăturilor.

Sunt Georgeta Zamfir, trainerul tău de la Restart Camp și dacă vrei să afli mai multe despre cum design-ul magazinului tău online ajută la creșterea profitului, te aștept la CURSUL GRATUIT Introducere în Design UX&UI (User Experience & User Interface) din seria #RestartCamp. ______________ Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

bottom of page