top of page

Cum astupi "găurile" pâlniei să ajungă mai mulți clienți la etapa de cumpărare - Ce este pâlnia


Astăzi voi vorbi despre analiza procesului de vânzare prin ”funneling”. Ce înseamnă funneling-ul? Înseamnă că ne vom uita la călătoria clientului din momentul în care vede pentru prima dată produsul vostru și aude pentru prima dată de voi și până în momentul achiziției și chiar și după aceea. Și vom privi lucrurile aceastea ca pe o pâlnie.


Ideea de pâlnie (conceptul de ”funnel” din marketing și vânzări) se referă la faptul că pe sus, unde e pâlnia largă, intră foarte mulți, dar la final, unde e pâlnia foarte îngustă, ajung foarte puțini să fie, nu-i așa, cumpărători. Și mie îmi place să spun că această pâlnie are găuri și că acești potențiali clienți ies prin aceste găuri înainte să ajungă la final și este datoria noastră, ca oameni de marketing, să umplem acele găuri sau să le micșorăm, ca să pierdem cât mai puțini clienți pe parcurs. Despre asta o să vorbim astăzi – despre cum să astupăm acele găuri.


În primul rând am dorit să aduc acest concept în fața voastră ca să vă gândiți și să analizați cum e călătoria celui care vă vede prima dată, până la final, astfel încât să puteți să conștienizați din ce în ce mai mult că ați putea să faceți lucruri pe parcurs. Fiecare pas pe care îl face potențialul client poate fi urmărit și poate fi analizat. Și poate fi îmbunătățită experiența celui care îl face astfel încât să alunece cât mai lin până la finalul pâlniei.


Sunt Alina Anghel, trainerul vostru de la @Restart Camp și sper că v-a ajutat invitația mea la analiză.

Iar dacă aveți nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le puteți pune în practică chiar de a doua zi, vă aștept online la cursul gratuit din seria #RestartCamp ”Introducere în Marketing și Vânzări”.

Vedeți în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrieți-vă de acum. Avem locuri limitate!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

Comments


bottom of page