top of page

Cum alegi fotografiile potrivite pentru website-ul tău



Cum face o #fotografie diferența pe un site sau aplicație? Leagă ceea ce #utilizatorii văd pe #paginaweb de lumea reală. Fotografia a apărut cu mult timp înainte de internet, fiind o parte a vieții de zi cu zi. Utilizată pe un site web, aceasta stabilește conexiuni și asociații emoționale puternice.


Mai mult, fotografia este, de asemenea, un tip de artă. Astfel, poți păstra un stil atrăgător pentru publicul tău țintă și crea fondul emoțional necesar transmiterii mesajului.


Când utilizezi fotografii în proiectarea web, ia în considerare următoarele:


  • folosește fotografii cu rezoluție înaltă;

  • optimizează-le pentru web, astfel încât imaginile prea mari să nu suprasolicite pagina - viteza de încărcare este un factor crucial al experienței pozitive a utilizatorului;

  • oferă imaginilor suficient #spatiunegativ;

  • testează aspectul lor pe ecrane și dispozitive diferite;

  • nu folosi fotografiile doar ca decor – lasă-le să comunice cu utilizatorii, să transmită un mesaj care să susțină conținutul prezentat.

Sunt Georgeta Zamfir, trainerul tău de la Restart Camp și dacă vrei să afli mai multe despe rolul imaginilor în design-ul web, te aștept la CURSUL GRATUIT Introducere în Design UX&UI (User Experience & User Interface) din seria #RestartCamp. Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

bottom of page