top of page

Concursurile mă ajută să cresc pagina?



Un concurs este o idee bună să crești pagina de #Instagram. Ai văzut că mulți fac acest lucru - hai să vedem și cum funcționează!


Pe lângă faptul că îți crești pagina, vin urmăritori de calitate. De ce spun de calitate? Pentru că îți oferă mai mult decât aprecieri. Poți să și creezi conversații cu potențialii clienți – le arăți că îți pasă – și cu clienții tăi – le arăți că îți pasă și de ei, îți fidelizezi clienții.


Să începem cu începutul - cum faci concursul:

Să presupunem că deja ai stabilit ce vrei să dai cadou urmăritorilor tăi - o pereche de cercei confecționați de tine, un card cadou din care își pot achiziționa ei ce cercei vor.


Apoi urmează să stabilești regulile concursului:


- Cum te poți înscrie: Aici poți cere participanților să eticheteze mai mulți prieteni (poți să și menționezi câți prieteni - un număr minim sau maxim), adică îți crești vizibilitatea. Poți cere participanților să dea share postării tale pe story (și aici îți crești vizibilitatea – deci posibil să îți dea lumea follow), și poți cere participanților să îți dea follow pe Instagram (aici cu siguranță crește numărul de urmăritori – adică cei interesați de serviciile sau produsele tale)


- Cine poate câștiga: Asta înseamnă cine a respectat regulile. Tu va trebui să verifici dacă au pus poza la #story, dacă au dat #tag, dacă ți-au dat #follow. Aceste concursuri încurajează legătura cu brandul și produsele/serviciile tale. Utilizarea #hashtag-urilor comune într-un concurs, cum ar fi #InstagramContest sau chiar #giveaway #concurs, îi va atrage pe cei care caută astfel de concursuri și va încuraja distribuirea. Dar pe lângă asta, trebuie să incluzi hashtag-uri care sunt unice pentru giveaway-ul tău, cum ar fi #GiveawayCercei sau #ConcursCercei.


În aceste genuri de concursuri motivezi urmăritorii și viitorii urmăritori să acționeze rapid. Ce înseamnă asta? Le spui: acest giveaway e valabil 2 zile sau îl legi de un eveniment pe care îl ai - doar în timpul evenimentului e giveaway-ul valabil.


Cu toate acestea, acest concurs, giveaway, trebuie să aibă reguli simple, reguli puține, care să fie ușoare și rapide pentru clienți.


Hai să-ți spun și câteva reguli de care să ții cont înainte să postezi pe Instagram concursul:

- Neapărat folosește hashtag-uri

- Păstrează un timp scurt pentru giveaway, nu te întinde pe săptămâni

- Promovează concursul și pe alte platforme – “Lume, lume, haideți pe Instagram că acolo îmi cresc pagina și fac concurs.”

- După ce e gata giveaway-ul, postează despre câștigător.


Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul Bazele Social Media din seria #RestartCamp.


Profită de faptul că în acestă perioadă Modulul 1 este gratuit. Vezi în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrie-te! Avem locuri limitate!

______________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri




bottom of page