top of page

Ce să faci cu clienții vechi


Un studiu realizat de Marketing Metrics a constatat că probabilitatea de conversie a clienților existenți este de la 60-70%. Între timp, probabilitatea de conversie a noilor cumpărători este de numai 5% până la 20%. În plus, cercetările au arătat că acei clienți care cumpără repetitiv, cheltuie de fapt cu 33% mai mult decât cei noi.

Ce înseamnă asta pentru businessul tău? Hai să ne gândim puțin.

Dacă acum ai pune mâna pe telefon și ai începe să-ți suni clienții vechi sau pe acei care acum îți sunt clienți, ce ai putea să afli de la ei? Ai putea să afli cum îți folosesc produsul, ai putea să afli de ce au venit să fie clienții tăi și ai putea să afli de ce au rămas să fie clienții tăi. Toate aceste informații pot fi folosite în comunicarea ta ulterioară. Pe lângă asta, poți să te gândești legat de clienții vechi să-i segmentezi, să-i împarți în categorii, să vezi ce fel de produse au cumpărat și ce alte produse i-ar putea interesa din aceeași gamă sau produse complementare.

Cum îmi place mie să glumesc, dacă au cumparat un televizor, poate vor și un mileu de pus pe televizor sau un bibelou.


Sunt Alina Anghe, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de startegii pe care să le poți pune în practică de a doua zi, te aștept online la cursul gratuit din seria Restart Camp “Introducere în Marketing și Vânzări”.

Vezi în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrie-te acum. Avem locuri limitate!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.


bottom of page