top of page

Ce este storytelling-ul? - Episodul 1



Aș putea să încep să vă povestesc ce este acest #storytelling. Acest cuvânt „STORY” vorbește de la sine, avem Story – adică o poveste în ceea ce spunem că povestim, dar avem şi Story - pe instagram, da?


Storytelling este despre a spune povești. Este vorba despre utilizarea poveștilor pentru a-ți implica audiența, sau pentru a face ceva mai clar decât doar prin distribuirea de fotografii, poze și filmări, care, desigur, ajută cu adevărat și completează scrisul la a spune o poveste mai bună.


Era la un moment dat, tot pe acest grup, un live făcut de colega mea, Iulia, şi a fost întrebată - Ce contează mai mult, vizualul sau textul în #SocialMedia?


În mintea noastră, cam 30% din cortex este preluat de neuroni care procesează tot ceea ce este vizual, în timp ce până în 10%, maxim este pentru atingere (simțul tactic) și doar 3% pentru auz. Astfel, putem spune că 90% din informația transmisă spre creier este vizuală.


40% din oameni răspund mai bine la informația vizuală decât la text... Oamenii procesează de 60.000 de ori mai repede informația vizuală decât cea textuală, dar cu toate acestea, chiar am venit cu un comentariu și am spus că vizualul și textul se completează, merg mai bine împreună.


Și vreau să vă dau și un insight aici, sunt câteva cifre pe care le-am reținut, undeva la 60% din toate postările de pe social media sunt imagini, 50% din toți utilizatorii social media au repostat o fotografie sau un video care a apărut la ei pe feed – pe perete, iar mai mult de 90% din deciziile rapide făcute pentru achiziționarea de produse sunt bazate doar pe culoare. O chestie foarte interesantă este că vizualurile foto/video de pe facebook generează cu 53% mai multă implicare (like, inimioare, share, comment), decât o postare obișnuită care e doar text.

Sunt Claudia Barabas, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

bottom of page