top of page

Ce e cu Facebook-ul ăsta și de ce 12 milioane de români îl folosesc?




Este cea mai mare rețea de socializare din lume. Imaginează-ți că toți cei care au cont pe facebook au fișa lor pe internet în care scrie cum îi cheamă, câți ani au, unde s-au născut, ce lucrează. Un fel de carte de vizită virtuală în care dacă nu vrei să știe lumea vârsta pe care o ai poți ascunde detaliu ăsta.


Ce mai poți face pe faceebook? Iți faci prieteni, joci cărți, stai la discuții, faci parte din anumite grupuri , îți salvezi video-uri interesante, îți aduci aminte de zilele de naștere ale prietenilor tăi, șiii…cel mai fain aspect, poți să-ți crești afacerea cu ajutorul facebook-ului.


Hai sa-ți spun 5 pași importanți să știi cum sa te apuci de reclamă pe faebook:


Pasul 1. Iți stabilești obiectivul – ai de unde să alegi

Dacă promovezi un brand - cel mai probabil vrei ca pagina să aibă mai multe like-uri și să ai interacțiune la postări

Dacă promovezi un eveniment, cel mai probabil vrei să crești numărul celor care confirmă participarea

Dacă promovezi un joc, cel mai probabil vrei să crești numărul celor care descarcă jocul


Pasul 2: Iți stabilești audiența

Poți face targetarea în funcție de: vârstă, sex; ,țară, județ, oraș, chiar și adresă. Educaţie, profesie, etnie, politică, interese, tipare de comportament


Pasul 3: Alegi destinațiile de plasare a reclamei


Pasul 4: Stabilești bugetul și programul reclamei

În ceea ce privește distribuirea bugetului, ai două optiuni:

buget zilnic - stabilești o sumă - cât vrei sa pape facebook zilnic pentru campania ta. Când atingi limita zilnică stabilită, reclama nu se mai afișează.

buget total pe campanie - setezi o limită de banuți pentru întreaga campanie.

Recent, Facebook a anunțat o nouă regulă: cheltuielile zilnice pot depăși 25% din limita bugetului zilnic stabilit de tine. În mod normal, ce buget setezi, atât consumă maxim Facebook, însă în anumite zile, când oportunitățile de conversii pe obiectivul stabilit sunt mai bune, Facebook își poate lua libertatea de a mări puțin bugetul alocat campaniei.

De exemplu, dacă tu setezi un buget zilnic de 10 lei, posibil să constați la finalul anumitor zile o cheltuială de până la 12.5 lei (dar nu mai mult decât atât).

Îți poți seta și zilele/orele în care să ruleze reclamele. Ba mai mult poți limita frecvența cu care reclama este afișată acelorași persoane, pentru a evita suprasaturarea.


Pasul 5: creezi reclama propriu-zisă

Există anumite criterii specifice care trebuiesc respectate: sunt legate de titlu, lungimea mesajului şi imaginea aleasă.

Titlul este limitat la 25 de caractere.

Mesajul poate conţine cel mult 90 de caractere.Imaginea să nu aibă mai mult de 20% din suprafață ocupată de text.

Nu uita să monitorizezi cu atenţie campania, pentru a putea aduce schimbări în cazul în care constataţi că nu este eficientă. Mult succes!


Eu sunt Claudia Barabas, trainer si consultant la Restart-Camp si dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine si compania ta, nu pierde cursul gratuit pe care ti l-am pregatit - Introducere în Social Media.

Dă Like și Follow și ne revedem data viitoare!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.


bottom of page