top of page

Brief-ul - alinierea în comunicare - episodul 2 din 9




Brief-ul mai conține întrebări legate de ce cuvinte cheie trebuie folosite. Și aici nu vorbim de SEO, ci de cuvinte care definesc brandul sau cuvinte care nu trebuie niciodată să lipsească din comunicare. Și, spre exemplu, dacă aveți 3 oameni care se ocupa de comunicarea voastră, ei ar trebui să aibă aceeași informație. Brief-ul folosește și pentru a alinia o echipă întreagă.


O să vedeți că nu o să știe întotdeauna clientul să îți spună tot și, prin urmare, va trebui să ai un brief foarte bine pus la punct – adică să fii foarte serios în aceste întrebări pe care le adresezi clientului. În momentul în care un client este întrebat despre puncte forte și slabe, s-ar putea, cel mai probabil, să te roage pe tine să îi faci cercetare pentru ele.


Aș mai spune că e nevoie să se știe sau să fie analizate și acei factori externi care pot influența comunicarea și orice înseamnă mesajele – chit că sunt vizuale, chit că sunt textuale. Aș vrea să rămânem putin mai mult pe acest subiect, pentru că, după cum știți, un efect foarte puternic a fost cel al pandemiei. Și, dacă înainte în magazine auzeați mesaje cu discount la orez sau la alte produse, acum aveți mesaje legate de ”cum și cât de des se dezinfectează la noi” și cât de în siguranță ești acolo în magazin. Și acesta este doar un singur exemplu. Mai există influențe de la manifestări de ONG-uri – vedeți acum, de curând, ia amploare, din ce în ce mai tare, această campanie de reciclare a plasticului și de încetare a folosirii produselor din plastic, dacă se poate. Toată lumea e concentrată pe asta. Lucru care schimbă, bineînțeles, mesajul și omul de marketing se pune la treabă să facă alte tipuri de mesaje, să folosească alte imagini, să folosească alte cuvinte și alte tipuri de exprimări.


Sunt Alina Anghel, trainerul vostru de la Restart Camp și sper că v-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă aveți nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le puteți pune în practică chiar de a doua zi, vă aștept online la cursul gratuit din seria #RestartCamp ”Bazele în Marketing și Vânzări”. Vedeți în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrieți-vă de acum. Avem locuri limitate!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri

bottom of page