top of page

5 idei de concursuri pe care le poți face pe Social MediaHai să-ți dau 5 idei de concursuri pe care le poți face pe Social Media, că să creezi conversații cu potențialii tăi clienți!


1. Giveaway surpriză pentru urmăritori


Standard, multe companii fac asta, mulți inflenceri fac asta – e o modalitate simplă de a organiza un concurs pe social media. Cum funcționează? Îți setezi obiectivul – vreau să îmi dea 200 persoane follow pe Instagram. Ok, cum fac asta? Într-o postare scriu LUME LUME fac giveaway, vă ofer un premiu gratuit iar voi îmi distribuiți postarea/îmi dați follow/ invitați și pe alții să îmi dea follow. Apoi folosești o platforma de tip random.org și selectezi aleatoriu un câștigător. Dar poți face giveaway-ul și mai interesant, doar oferind la întâmplare cadouri, surprinzându-ți urmăritorii și începând discuții cu aceștia – e mai aproape de suflet.


2. Promoții la vot


Cum adică? Adică Facebook îți permite să îți pui urmăritorii la treabă, să voteze. O idee de concurs este să le ceri urmăritorilor tai să trimită fotografii sau chiar să comenteze la o postare. Apoi le ceri oamenilor din comunitate să voteze pentru articolele lor preferate, ulterior postarea/poza cu cele mai multe aprecieri, căștiga concursul.

3. Concursuri bazate pe locație

Întrucât Facebook și alte platforme de socializare precum Twitter și Instagram le permit utilizatorilor să se înregistreze în anumite locații, te poți folosi de această funcție și ca o oportunitate de concurs. Ceri urmăritorilor să își dea tag la afacerea ta sau la un anumit eveniment pe Facebook, creat de tine, apoi acorzi un premiu uneia dintre acele persoane.


4. Concursuri Trivia


Ai jucat vreodată jocuri de cultură generală online? Ei bine poți pune pe Facebook întrebări de cultură generală despre afacerea ta sau despre o zonă de interes care atrage urmăritorii tăi. Apoi oferă un mic premiu celui care răspunde corect la toate întrebările.


5. Concursuri bazate pe feedback


Cât de tare e să organizezi un concurs și în același timp să poți să aduni și feedback despre produsele sau serviciile tale? Cere clienților de pe Facebook să împărtășească o idee rapidă despre experiența lor cu afacerea ta și apoi acorzi premii cel puțin unei persoane care a distribuit.


Eu sunt Claudia, trainer și consultant la Restart Camp și dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine și compania ta, nu pierde cursul gratuit pe care ți l-am pregătit - Introducere în Social Media.

Dă Like și Follow și ne revedem data viitoare!

______________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

Comments


bottom of page