top of page

3 motive de ce să ai un calendar pentru postările din social media



Social media nu mai înseamnă de mult doar a posta pe rețelele sociale, fără a avea o strategie în spate, o direcție bine stabilită.

Ca pentru orice strategie, ai nevoie de un plan, da? Să fii pregătit să întâmpini situații neprevăzute, fără ca planul tău să sufere.

Ca să faci asta în social media, ai nevoie de un calendar pentru postari.


Hai sa-ti spun 3 motive de ce să ai un calendar pentru postările din social media


Primul: Ești forțat să te disciplinezi și să privești mai multe aspecte: frecvență, consistență, mesaj, ton, aspecte care puse împreună alcătuiesc strategia ta dar si stilul tău. Și când spun disciplină, chiar mă refer la disciplină. O să te pui sâmbătă dimineață și o să creezi conținut pentru următoarele 2 luni.


Al doilea, că tot am menționat consistență. Te ajută să-ți educi publicul. Hai să-ti dau un exemplu, dacă marți și miercuri postezi articol de blog, pai atunci marți și miercuri asta postezi. Astfel o să se creează un automatism, audiența ta o să știe că tu postezi marți și miercuri articol de blog. Iar în zilele respective te va căuta să vadă daca ai postat.


Al treilea, monitorizezi rezultate, astfel poți cu ușurintă să vezi ce tip de conținut a funcționat, pe ce platformă, și in ce zi.


De ce îți spun să-ti faci acest calendar de postări? La început o să te înnebunească, apoi o să-ti fie super ușor și o să-ți dai seama cât de mult te poate ajuta: să planifici totul dinainte, să urmărești ce acțiuni ai de făcut sau de ce nu, să implici mai multe persoane în proiectele tale.


Ce să mai… e un instrument fantastic, unde îți poși etala ideile creativ dar în același timp organizat.


Eu sunt Claudia, trainer și consultant la Restart Camp și dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine și compania ta, nu pierde cursul gratuit pe care ți l-am pregatit - Introducere în Social Media.

Dă Like și Follow și ne revedem data viitoare!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

bottom of page