top of page

Tot aștept, dar nimeni nu se oprește la candidatura mea



Cat sa insist pe langa o companie, daca nimeni nu ma suna? Si de cate ori sau prin ce metoda sa aplic ca sa se opreasca cineva si la candidatura mea?


Aceste intrebari si le pune un #candidat care stie ce vrea, ce poate si unde isi doreste sa lucreze. Insa, cand se loveste de contextul de mai sus, poate deveni nesigur in ce priveste mijloacele care-l ajuta sa-si atinga scopul si cheia care-i va deschide “poarta” in compania pe care o vizeaza.


Pot sa impartasesc din proprie experienta ca in trecut am aplicat de 3-4 ori in decursul a cateva luni/ani pentru ca imi doream foarte tare sa ajung sa lucrez intr-o anumita companie si abia a 3-a oara am reusit sa obtin jobul. Sau am trimis CV-ul si am aplicat la alta companie prin 4-5 metode (site, email, platforma job, recomandare interna etc) si tot nu am fost chemata la un interviu.

Cand un #angajator nu iti deschide sau nu iti selecteaza #CV-ul nu inseamna neaparat ca e ceva in neregula cu #CandidaturaTa.


Iata doar 3 motive pentru care acest lucru se intampla si nu are nicio legatura cu candidatul:

  1. Recrutarea se face atat intern, cat si extern (insa candidatul din afara, nu stie cum s-a decis exact)

  2. Daca se recruteaza si intern, prioritate vor avea candidatii care vin din interiorul companiei

  3. Daca exista un program de recomandari, promovat in companie (mai ales pe sistem de bonusare), se va acorda atentie candaturilor care vin prin recomandari, tocmai pentru ca aceasta initiativa sustine pozitiv imaginea de angajator.

In plus, cred cu tarie ca, atat in viata personala, cat si in cea profesionala lucrurile ni se intamplat la #MomentulPotrivit si in ordinea potrivita. Nu inseamna ca daca nu ai fost acceptat acum intr-o #companie, nu vei putea intra niciodata acolo.


Pe de alta parte, gandeste-te ca poate locul tau chiar nu e acolo si “planetele nu se aliniaza” pentru ca nu e sa fie si atat. Se poate ca locul in care te potrivesti, urmatoarea etapa in #CarieraTa, oamenii cu care iti e menit sa lucrezi si a caror viata sa o impactezi sunt in alta parte.


Fiecare stim pe cineva care si-a dorit mult sa ajunga sa lucreze intr-un anumit loc si cand a reusit sa se angajeze, a fost dezamagit de ce a gasit dincolo de portile companiei. Nu cred ca vrei sa faci parte din categoria asta!


Rabdare, perseverenta si nu te descuraja niciodata!Alege intelept urmatorul tau angajator si nu fi prea dur cu tine cand nu e cazul. Uneori, daca lucrurile ies sau nu ies asa cum speri, nu e dintr-un motiv care tine intotdeauna de tine.


Sunt Dora Brăhaiţa, trainerul tau de la Restart Camp si daca vrei sa-ti afli nivelul de atractivitate in fata angajatorilor + alte sfaturi utile atunci cand iti cauti un nou job sau colaborator, te astept la CURSUL GRATUIT din seria #RestartCamp - Introducere in Atractivitate in fata angajatorilor si clientilor (Personal Branding). Inscrie-te pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

bottom of page