top of page

Stabilirea canalelor și metodelor de comunicare în EB - episod 1



Revenim, căci vă spuneam că am și o mică continuarea a acestor trei pași esențiali în Employer Branding, în strategia, de fapt, de Employer Branding: stabilirea canalelor și metodelor de comunicare. Este foarte strâns legată de candidate persoana, de stabilirea candidatului ideal. Dacă stăm să ne gândim, generația mai tânără activează mai puțin, poate, pe LinkedIn, decât oamenii care au vârste peste, să spunem 30 și ceva de ani, da, și activează în mod constant pe Instagram, să spunem pe Tik Tok, mai nou, pe Facebook și poate mai puțin pe LinkedIn.


Automat ne vom adapta. Pentru că vorbeam de un specialist IT sau Junior Specialist IT, care de abia a terminat facultatea sau este în ultimul an de facultate, normal că vom merge cu acest proces de Employer Branding, această strategie de Employer Branding către rețele pe care el le frecventează cel mai des, și prin diverse mijloace, mergem către el cu videouri amuzante, care denotă EVP-ul nostru (Employer Value pProposition), testimoniale ale angajaților pe care deja îi avem, diverse workshop-uri sau ce anume facem noi în companie, cum ne distrăm, care este atmosfera la muncă sau cum anume petrecem noi zi de muncă împreună sau un teambuilding împreună.


Văzusem la un moment dat, Bookster avea pe pagina de cariere o chestie foarte interesantă, și anume, ”dacă devii un ”bookster people” (un angajat bookster), cum anume va fi o zi de muncă: vei începe cafeaua la ora X, apoi vom avea un scurt brainstorming și vom vorbi despre ce îți place și ție să faci, sau cum vezi tu proiectele noastre și cum le-ai îmbunătăți, apoi mergem în camera de relax și mai bem o cafea și luăm o brioșă, sau avem fructe la birou și miercuri avem pizza day, sau joi avem seara de film, avem și niște comunități foarte interesante, comunități pasionate de baschet, de tenis, pasionate de mers la maratoane”.


Iarăși, foarte strâns legat de candidate persona și legate de stabilirea unor canale de comunicare, toate aceste lucruri le vom comunica pe canalele, site-urile de social media, pe care, de obicei, candidații noștri vizați le frecventează.


Sunt Alexandra Fîță-Iorga, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.


Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

bottom of page