top of page

Reversul medaliei când ești un angajat stabil



Am descoperit că există o singură întrebare esențială pe care un candidat senior trebuie să și-o pună, mai ales dacă este în căutare de job în contextul actual al pieței muncii.

Dacă ești într-o astfel de situație și ai lucrat mult timp într-o companie, sentimentele care te încearcă sunt de nesiguranță și neîncredere, nu mai știi pe ce cale s-o apuci, unde să mai cauți de lucru și cum să te adaptezi pieței când tu de ani de zile făceai jobul în aceeași companie.👉Și totuși, de ce e așa greu? Stabilitatea într-o companie are și un revers al medaliei, mai ales când brandul tău personal se identifică prea mult timp cu #BrandulDeAngajator. Răspunde:👉TU cine ești ca #profesionist, dacă ești scos din contextul companiei în care ai lucrat o perioadă îndelungată? Din perspectiva unui candidat/angajat, este vital să-ți dai seama de #ValoareaAdaugata, pe care o aduci ca expert în domeniul în care lucrezi și impactul pe care îl ai în comunitatea în care activezi, în orasul în care trăiești, în grupurile și asociațiile din care faci parte și unde te implici. 👉Poate ești prins în rutina responsabilităților zilnice, concentrat să-ți faci treaba bine, să ai #rezultate și să demonstrezi că meriți rolul pe care-l ocupi. Acumulezi cunoștințe și crești, însă nu realizezi cât te schimbă fiecare #EtapaDinProces, pentru că ți se pare că vine de la sine.

De aceea, când te trezesti fără job după o stabilitate de mai mulți ani, îți este greu să-ți imaginezi că vei reuși să te integrezi și să performezi la alt angajator, că vei fi la fel de apreciat la altă companie.

Oprește-te și privește în spate la tot parcursul tău personal și profesional, pentru că acolo vei găsi răspunsul căutat. Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul ”Bazele Personal Branding & Atractivitate ca profesionist (în fața angajatorilor și clienților)” din seria #RestartCamp.

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.

bottom of page