top of page

Pot să aplic la un anunț de angajare inactiv?


Am mai primit o întrebare de la candidați și vreau să o împărtășesc cu voi: ”Pot să aplic la un anunț de angajare, chiar dacă acesta este inactiv, dar a rămas posibilitatea aceea de a aplica?

Adică pot să aplic la un anunț care nu mai pare activ, adică numai este activ, acceptarea candidaturilor s-a încheiat?”


Evident că poți să aplici, dacă este activată această opțiune încă, și poți să trimiți CV-uri, pentru că cel care are acolo adresa de email menționată când a postat anunțul, va primi această notificare că are o candidatură nouă și ați putea să luați în considerare faptul că poate chiar dacă jobul este închis, poate s-a ales sau nu o persoană pe rolul respectiv, sau să țineți cont că persoana respectivă este în perioada de probă.


Când se va decide dacă este persoana potrivită sau nu, dacă voi aplicați, sunteți în vizorul recruiter-ului și dacă ceva nu merge bine, să zicem, cu candidatul pe care l-au ales și care poate este în perioada de probă, atunci, cu siguranță, sunt șanse să te contacteze și pe tine.


Eu am pățit la un moment dat întâmplarea asta fericită, am aplicat la un job, care era expirat, pe o platformă de recrutare și am avut șansa să fiu contactată.


Pentru că sunt anumite companii care, să zicem, nu-și mai permit în perioada următoare să aloce buget pentru acea platformă dar se duc și promovează acel job prin alte metode, și poate tu nu știi care sunt celelalte surse unde se promovează compania, pentru că poate tu ești obișnuit să folosești doar eJobs-ul și acolo știi că trebuie să intri când îți cauți job și poate compania, după ce a expirat o lună anunțul de angajare, nu se mai întoarce acolo, dar nu înseamnă că postul este ocupat.


Și a doua variantă, există și aceea, poate, da, este ocupat, dar persoana respectivă este în perioada de probă și nu se știe niciodată cum decurg lucrurile. Așadar, în concluzie, eu zic așa...Da, contează și unde aplici, dar contează și cum aplici, contează și cu ce aplici.


Adică cum te prezinți în fața angajatorului, iar interesul vis-a-vis de oportunitățile care există în jurul tău, în domeniul tău, în regiunea ta, trebuie să fie constant, nu doar atunci când simți că ceva te arde, când simți că e ceva instabil și gata acum încep să mai actualizez, acum încep să aplic, în disperare, și așa mai departe.Trebuie constant să te interesezi.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

bottom of page