top of page

Metode de a aplica la un job - episodul 1



Atunci când candidații caută o oportunitate de angajare, ei aplică prin surse diferite, în funcție de locul unde este promovat acel job, de către departamentul HR al companiilor.


Din experiența mea ca recruiter în cadrul diverselor companii în care am activat, dar și din experiența mea de candidat, aș vrea să trecem în revistă care sunt aceste surse.


Așadar, un candidat în căutarea unui job poate să sune la o companie și să se intereseze de un anumit post, să trimită un email pe adresa de HR a companiei, pe adresa de info sau office.


O alta metodă este aceea de a candida prin recomandare, adică trimite CV-ul către departamentul de resurse umane printr-o persoană care deja lucrează în compania respectivă, urmând să aplice pe canalele de recrutare folosite de acea companie și anume BestJobs, eJobs, Jooble sau alte canale.


Alte surse pot fi rețelele de socializare, dintre care, pe Facebook, candidații aleg să scrie pe paginile companiilor sau în comentariile postărilor.


Pe LinkedIn, candidații abordează direct recrutorii, apoi ei mai aplică pe site-urile de cariere la joburile active listate acolo, care îi interesează.

Mai există și târgurile de joburi unde se poate participa fizic cu un CV sau aplica online.


După ce am enumerat metodele prin care candidații aplică la joburi, aș vrea să le detaliem puțin, pentru ca la final să ne dăm seama care este cea mai eficientă metodă, în proporție de 95%, la care poate apela candidatul, astfel încât să-i garanteze succesul în fața angajatorului.


Vom vedea că aceste canale pe care le-am menționat funcționează diferit, recrutorii reacționează diferit la ele și se comunică în mod diferit pe ele. Dacă ești un candidat care aplică de obicei la toate joburile cu același tip de CV și faci greșeala să abordezi o companie, arătând că ești interesat de joburile pe care le are disponibile, pe toate canalele în același fel, acesta nu este un mod corect de a acționa.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.


Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

bottom of page