top of page

Metoda 1 de a aplica la un job: Apelul telefonic - episodul 2

Așadar, când un candidat, de exemplu, sună și întreabă: "Ok, am văzut un post disponibil, am văzut o reclamă, am văzut un anunț sau pur și simplu, aș vrea să mă interesez dacă în departamentul cutare există o oportunitate, un job disponibil”.


Evident, când un candidat sună, reacția recruiterului ar trebui să fie în felul următor: să-l redirecționeze spre un canal unde acel candidat poate să își încarce CV-ul, să își încarce istoricul profesional. Acest canal poate să fie mail-ul sau chiar o platformă de joburi. Dar, nu chemăm un candidat la interviu și nu stabilim un candidat la interviu doar pe baza unui apel telefonic și fără a avea un suport scris, suportul acela fiind CV-ul, astfel încât să aibă loc și selecția.


Nu poți să faci selecție doar pe baza unui interviu telefonic.


Din partea cealaltă, din perspectiva candidatului, eu ca și candidat nu aș alege să sun, în primul rând, la compania respectivă, ci pur și simplu aș alege să


mă informez despre canalele pe care compania se promovează.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

bottom of page