top of page

Experiența și pauzele din #CV



După Obiectivul #Profesional în CV, urmează rubrica #Experienta.


În vremurile pe care le trăim, experiența a devenit cea mai controversată rubrică din CV-ul unui candidat, pentru că se cere în anunțurile de recrutare part-time, full-time, internship etc... recruiterii cer, aproape peste tot, experiență.


Așa cum am mai menționat, este bine să punctați acele roluri și acele sarcini care v-au dat ocazia să dezvoltați competențe profesionale, pe care astăzi le puteți pune în folosul unui nou angajator și într-un nou #rol pe care vi-l doriți.


Dar ce faci cu pauzele din CV? Pauzele din CV, într-adevăr nu dau întotdeauna bine în fața recruiterilor.


Însă, dacă un #recruiter știe că întotdeauna planul profesional al unui candidat este influențat de cel personal, atunci va fi curios să vadă ce s-a întâmplat în acele pauze.


Din experiență vă pot spune că am întâlnit candidați care au avut pauze în CV și dorite și nedorite.


Chiar eu am fost unul dintre ei, iar motivele pot fi diverse: finalizarea unui proiect mai repede decât era prevăzut, situații neașteptate în companie sau industrie, probleme în familie, probleme de sănătate sau pragul unui burnout.


Și mai este situația în care candidatul alege intenționat o perioadă de pauză, foarte justificată.


Întotdeauna, ca recruiter, este bine să cercetezi detaliile dincolo de ce scrie în CV.


Când vine vorba de pauzele în CV, ceea ce îmi pune mie, ca recruiter, semne de întrebare sunt acele joburi unde candidatul a stat doar câteva luni (2, 3 sau 4 luni cu întreruperi).


Când văd că un candidat a schimbat mai multe companii, însă a stat mai mult de un an la altele, iar experiența lui mă încântă, aleg să-i dau o șansă, măcar pentru un interviu telefonic.


Asta sfătuiesc și recruiterii care ajung la cursul de #RecrutareSiSelectie de la #RestartCamp, să încerce să vadă un CV din mai multe unghiuri, pentru că mergând pe presupuneri s-ar putea să piardă un candidat foarte valoros.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, te aștept online la cursul ”Bazele Personal Branding & Atractivitate ca profesionist (în fața angajatorilor și clienților)” din seria #RestartCamp.


Profită de faptul că în această perioadă Modulul 1 este gratuit. Vezi în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrie-te! Avem locuri limitate!

________________________

Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri


bottom of page