top of page

Evitarea dezvăluirii neautorizate a datelor cu caracter personal


În cadrul consultanței oferite, îndrum clienții pentru a lua măsurile necesare de securitate a datelor personale în scopul evitării dezvăluirii neautorizate a acestora și, implicit a amenzilor.


GDPR nu definește măsurile necesare de securitate pe care ar trebui să le implementeze o companie, ci solicită doar ca nivelul securității datelor să fie adecvat riscurilor pe care le prezintă prelucrările. Altfel spus, este necesar ca o companie să ia în calcul modalitatea concretă și costurile implementării, precum și natura, scopul, contextul prelucrărilor.


Așadar, înainte de a decide care măsuri de securitate sunt cele mai potrivite, trebuie evaluate riscurile. Se vor reevalua datele cu caracter personal deținute și modul de utilizare a lor pentru a evalua cât de valoroase sunt - dacă sunt date sensibile sau confidențiale, precum și daunele produse în situația în care acestea ar fi compromise.


De asemenea, o companie ar trebui să țină cont și de:

- numărul personalului și accesul pe care îl are la datele personale;

- configurația clădirii și a sistemelor informatice


Sunt Oana Stancu, consultant la Restart-Camp și dacă și tu cauți ghidare și soluții de la un mentor care să fie lângă tine pas cu pas, l-ai găsit!


Dă click aici și rezervă o oră de consultanță cu mine, să rezolvăm împreună problemele pe care le ai la job sau în business.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

Kommentare


bottom of page