top of page

episod 9: Metoda 8 de a aplica la un job: prin Recomandare



Există, într-adevăr, și metoda de recomandare.

Poți să aplici prin recomandare, având în vedere că poate cunoști pe cineva în compania respectivă și nu este absolut nimic greșit să trimiți CV-ul, dar, repet, mare atenție să te informezi despre rol, CV-ul tău să fie ajustat, astfel încât să coincidă cu cerințele angajatorului, pentru că, cum să zic, colegul sau cunoștința pe care o ai tu acolo, în cele mai mari, în cele mai multe cazuri doar îți va duce CV-ul la HR, și-ar zice ”uite, am aici un CV pentru postul pe care îl aveți deschis”, și CV-ul tău, nu știu, dacă este downloadat de pe eJobs, sau dacă este exact așa cum ai aplicat și pe eJobs, adică nu face diferența, poate să nimerească în ditamai teancul de CV-uri cu alți candidați și să nu se evidențieze cu nimic.

Acum, într-adevăr, dacă persoana care te recomandă a lucrat cu tine, știe lucruri importante despre cât ești eficient și de bun în domeniu, poate să ajute lucrul acesta, dar nu este întotdeauna o garanție.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page