top of page

episod 9: Metoda 8 de a aplica la un job: prin RecomandareExistă, într-adevăr, și metoda de recomandare.

Poți să aplici prin recomandare, având în vedere că poate cunoști pe cineva în compania respectivă și nu este absolut nimic greșit să trimiți CV-ul, dar, repet, mare atenție să te informezi despre rol, CV-ul tău să fie ajustat, astfel încât să coincidă cu cerințele angajatorului, pentru că, cum să zic, colegul sau cunoștința pe care o ai tu acolo, în cele mai mari, în cele mai multe cazuri doar îți va duce CV-ul la HR, și-ar zice ”uite, am aici un CV pentru postul pe care îl aveți deschis”, și CV-ul tău, nu știu, dacă este downloadat de pe eJobs, sau dacă este exact așa cum ai aplicat și pe eJobs, adică nu face diferența, poate să nimerească în ditamai teancul de CV-uri cu alți candidați și să nu se evidențieze cu nimic.

Acum, într-adevăr, dacă persoana care te recomandă a lucrat cu tine, știe lucruri importante despre cât ești eficient și de bun în domeniu, poate să ajute lucrul acesta, dar nu este întotdeauna o garanție.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la @Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

Comments


bottom of page