top of page

episod 7: Metoda 6 de a aplica la un job: Site-ul de cariere al unei companii


Ce mi-a mai rămas din listuță, pentru că aveam așa o listuță cu metodele prin care candidații aplică, era site-ul de cariere. Site-ul de cariere pe care ar trebui să îl aibă orice companie, fie pe website-ul companiei să existe acea rubrică de cariere și pot să aplice, bineînțeles, dacă jobul este activ, poți să aplice acolo. Acum, din punctul meu de vedere, nu este o metodă atât de eficientă, sau foarte atractivă pentru candidați. De ce? Pentru că adesea, aplicând prin site-ul de cariere, te redirecționează, adică nu este un simplu buton unde atașezi CV-ul și gata, ai trimis.

Adesea te redirecționează, ca să îți faci un cont pe o platformă internă, pe care compania o folosește și atunci nu toți candidații, să zic așa, au răbdare să urmeze flow-ul și procesul în sine, și riști, ca și companie, să pierzi mulți candidați doar pentru că flow-ul tău este destul de anevoios. Dar, da, site-ul de cariere, nu este absolut nimic greșit să aplici acolo, dar depinde unde se duc acele candidaturi, depinde cât este de anevoios procesul de aplicare prin site-ul de cariere. Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum să te menții conectat la piața muncii? - ep.2

Ce înseamnă să te menții conectat la realitatea muncii din zona, din regiunea ta? Înseamnă să cunoști persoane care lucrează în domeniul în care tu lucrezi, sau în domeniul în care îți dorești să lucr

Commentaires


bottom of page